- To kamper vi må vinne

Steve Finnan uttalerer seg foran en uke med viktige hjemmekamper. Fernando Morientes den eneste forandringen. Chester vil ha Robbie Foy. Juniorene tapte igjen.

Utsatt kamp mot Blackburn i kveld

Liverpool har vært på etterskudd mot et overraskende sterkt Everton gjennom nesten hele sesongen.  Få trodde før 2004/05 at den blå naboen ville bli den hardeste nøtten å knekke i forhold til det å sikre seg adgang til neste års Champions League.  Slik er imidlertid situasjonen, og Liverpools ujevne form har gjort at man aldri helt har greid å komme seg opp i ryggen på laget fra Goodison.  Fire tap på de åtte siste ligakampene for de blå, gjør imidlertid at Liverpool fortsatt har et visst heng på ”karamellgutta”.  Denne uken har man ikke bare en gylden mulighet til å få ordentlig kontakt med de blå, men en hengekamp mot Blackburn og lokalderby på Anfield førstkommende søndag er en sjanse man ikke kan gi fra seg dersom målet om fortsatt spill i Mesterligaen skal oppnås.

 

Seier mot både Blackburn og Everton vil gjøre at Liverpool er bare to poeng bak sistnevnte, samtidig som de har bedre målforskjell.  En av Liverpools beste spillere de siste ukene, høyreback Steve Finnan, er helt enig i at man må utnytte dette, og at tre poeng i kveldens kamp mot Blackburn er like viktig som noe annet:

 

- Det er en kamp vi må vinne, det er ingen tvil om det.  Det var et flott resultat for oss da de slo Everton, men i kveld må vi selv gjøre jobben.  Det er ikke noe poeng i å slå Everton hvis vi skulle tape for Blackburn.  Vi behøver å vinne begge kampene og få forspranget ned til to poeng.

 

- I lang tid nå har vi sagt at vi har en kamp til gode.  Vel, nå er tiden kommet for å utnytte det.  Det vil bli vanskelig siden de er et godt lag, og de har hatt noen gode resultater i det siste.  Dersom vi spiller som vi kan er jeg imidlertid sikker på at vi kan greie det resultatet vi ønsker.

 

- Vi må være positive fra start av.  De vil ha selvtillit og tro at de kan få et resultat mot oss, men vi er hjemme og dersom vi spiller bra har vi også tro på våre sjanser.  Selvtilliten er virkelig høy etter siste kamp i Champions League, og jeg gleder meg til kveldens kamp.

 

- Dette dreier seg om hva som vil skje resten av sesongen.  For å være ærlig så har jeg ikke engang sett på hvilke kamper som Everton har igjen å spille, siden jeg bare konsentrer meg om hva vi skal gjøre.  Vi vet hva vi må gjøre for å få fjerdeplassen, og jeg har stor tro på at vi vil greie det.

 

Avspark i kveld er kl 21.00, og kampen sendes ikke på norsk fjernsyn men på Sky Sports 1.

 

 

Nando tilbake igjen

Fernando Morientes og Mauricio Pellegrino er de eneste nye i troppen i forhold til det mannskapet som vant 3-1 i Leverkusen.  Morientes er friskmeldt igjen og forventes å gå rett inn på laget, og danne angrepspar med Milan Baros.  Pellegrino får trolig en plass på benken.

Djimi Traore og Harry Kewell er fortsatt skadet, noe som gjør at Stephen Warnock ligger an til å få en ny mulighet til å etablere seg på venstrebacken.  Scouseren imponerte sist mot Bayer Leverkusen.  Den som forventes å måtte vike plass i forhold til de elleve som startet i Tyskland er Igor Biscan.  Igor gjorde en ny bra kamp i Europa, men sannsynligvis velger Rafa Benitez å benytte Didi Hamann og Steven Gerrard sentralt i kveld.

 

 

Snart avgjørelse om Foy

Formannen til Chester, Stephen Vaughan, gjentar at man gjerne vil ha Robbie Foy på ytterligere en låneperiode etter at avtalen med Liverpool løper ut førstkommende helg.  Foy har imponert, til tross for at Chester har dårlige resultater å vise til de siste ukene, og Vaughan legger ikke skjul på at man gjerne vil ha den 19-årige skotten på permanent overgang.  I første omgang håper man imidlertid altså å sikre seg den hurtige angrepspilleren gjennom en forlenget låneavtale.

 

 

Utslått av Senior Cup

Liverpool tapte i går 0-2 mot Marine i den tradisjonsrike Liverpool Senior Cup.  De røde har de siste årene stilt med sitt juniorlag i denne turneringen, og tapte fortjent mot en eldre og fysisk sterkere motstander.  Spesielt i angrepet sliter årets utgave av Liverpool U18, som er i ferd med å gjennomføre en meget svak sesong i ligaen.  Bunnplassen ble ytterligere befestet da man tapte 1-3 mot Wolverhampton sist helg.