- Vanskeligere jobb en forventet

Rafael Benitez gir sitt syn på dagens situasjon, og forklarer hvorfor man er bedre enn forrige sesong, hvorfor Steven Gerrard spiller på høyrekanten, hvorfor Peter Crouch er en nyttig spiller, og hvilke forventninger han har til de unge spillerne.

I en spalte som manageren vil ha på Liverpools egen hjemmeside forteller Rafa hvordan han vurderer ståa pr. i dag.

- Vi har nå tre måneder inn i denne sesongen og jeg må si jeg er veldig fornøyd med laget og den fremgangen vi har hatt.  Det er sant at vi kan bli enda bedre, men jeg er fornøyd med hva jeg har sett av mine spillere.

- Vi har vunnet kamper, vi har spilt god fotball, vi har scoret mål og vi er definitivt i stand til å spille offensiv fotball.  Vi har allerede holdt buret rent like mange ganger som gjennom hele fjorårsesongen, vi har brutt statistikken med å ikke vinne på bortebane etter en kamp i Europa og vi ligger godt an i vår gruppe i Champions League.

- Vi har igjen sett sterke ut defensivt.  Vi vet at vi slapp inn mange mål mot Chelsea, og også to mot Fulham, men nylig har vi komme inn i vanen med å holde tett bakover og det er viktig for vår selvtillit.

- Den måten vi spilte fotball på mot West Ham, Anderlecht og Aston Villa imponerte meg.  Vi kontrollerte alle kampene, skapte mange sjanser til å score og så ikke ut som om vi skulle slippe inn noen.  Med Steven Gerrard på høyrekanten er det bedre balanse i laget.  Ok, vi behøver å score flere mål hvis mulig, men vi jobber hardt med det.

Peter Crouch
- Jeg var glad for å se at Peter Crouch fikk noen positive kommentarer fra folk utenfor klubben etter kampen mot Aston Villa.  Han viste at han er en god spiller og en som kan gjøre ting som vil forbedre vårt lag.  Det er ikke noe poeng å sammenligne ham med andre spillere, fordi han er en spiller vi behøver til å hjelpe oss framover.  Han kan holde på ballen, han er en trussel i lufta og han vil score mål.

- Ligatabellen gir et feil inntrykk siden vi har spilt to kamper færre enn mange andre lag.  Vår posisjon reflekterer ikke det vi har gjort så langt denne sesongen.  Jeg er glad for at kampen mot Sunderland er blitt omberammet før vi reiser til Japan, siden vi kunne hatt tre kamper til gode på mange lag og det er noe vi ikke ville ha ønsket.

- Vi ønsker å nærme oss toppen av tabellen så fort som mulig, og kjempe om de fire øverste plassene.  Vi vet det ikke vil bli lett siden Premier League har en høy standard i år og jeg mener ærlig talt at det er vanskeligere enn noen gang å vinne kamper.  Forrige sesong kunne en se på lag mot bunnen av tabellen og føle seg mer sikre på å vinne enn denne sesongen. 

- Det sier seg selv at Wigan er den store overraskelsen så langt og de har en meget god sesong.  Jeg mener også at Tottenham og Bolton vil være seriøse utfordrere til en plass blant de fire øverste denne sesongen.  De har begge fått nye spillere i tillegg til hva som allerede var gode tropper forrige sesong.

- På toppen viste tapet som Chelsea hadde mot Manchester United at de kan bli slått.

Hentet unggutter
- Vårt mål er å bli så mye bedre som overhodet mulig de nærmeste månedene.  Vi prøver å gjøre de rette tingene, som kan bringe denne klubben framover.  Problemet er ikke om vi går framover eller ikke, fordi vi vet vi går i riktig retning, men hvorvidt vi har like hurtig fremgang som andre klubber.

- Vi planlegger alltid for fremtiden og arbeider for å gjøre denne fotballklubben bedre.  Vi bestemte oss før denne sesongen at vi skulle få tak i unge spillere, og arbeide med det for at de skal bli klare til et førstelag.  Så langt synes jeg det fungerer bra siden guttene trener hardt og vinner også kamper for reservelaget.

- I løpet av det neste året eller to, vil det være viktig å kunne se at de høyner nivået nok til å være med på førstelaget.  Det kan være at de ikke vil være klare til å spille regelmessig på enda noen år, men de må vise de nærmeste månedene at de nærmer seg et nivå som gjør at vi kan gi dem en sjanse på førstelaget.  For øyeblikket behøver de bare mer tid.

- Jeg har tro på at vi har en lys fremtid å se fram til her i Liverpool.  Jeg er stolt av å være manager her og jeg trives virkelig i min jobb.  Det er trolig vanskeligere enn jeg forventet at det skulle bli da jeg kom hit, siden det var så mye å gjøre i løpet av en uke, men kvaliteten på spillerne kombinert med fantastisk støtte fra supporterne gjør dette til en priviligert stilling.

- Det er ennå lenge igjen av sesongen og mye arbeid igjen å gjøre, men hvis du skulle spørre meg om hva det neste målet skulle være ville det være enkelt:  å vinne den neste kampen mot Portsmouth.