- Vi er alle sinte

Dudek om Birmingham-kampen. God tro på 4.plass og et bra resultat mot formlaget Leverkusen. Rafa forsvarer Nuñez. Owen returnerer til England? Men Liverpool har opsjon.

Jerzy Dudek er én av få spillere som kan være fornøyd med innsatsen mot Birmingham. Keeperen sier at alle var skuffet over 0-2-tapet, men man må likevel prøve å være positive.

- Det var et veldig skuffende resultat, spesielt med Everton-tap mot Chelsea tidligere på dagen, fordi vi hadde en mulighet til å minske avstanden til dem. Vi visste at det ville bli vanskelig for Everton å ta poeng, men vi klarte ikke å utnytte det. Alle er virkelig skuffet, men vi må holde hodene oppe og se fremover.
- Positivt er det at avstanden opp til Everton ikke ble større. Vi ville likt å redusere det, men det ville seg ikke. Vi må bare holde det gående og forhåpentligvis tar vi dem igjen. Vi skal fremdeles møte dem hjemme, og det er i tillegg mange poeng å spille om. Vi vet også at Everton har flere tøffe kamper, men først må vi se på hvordan vi skal få gjort ting bedre.
- Jeg synes ikke kampen var så dårlig som den mot Southampton for et par uker siden, hvor vi først begynte å spille da vi lå under med to mål. Vi visste at Birmingham kom til å spille mange langballer og at vi måtte være klare til å vinne andreballene. Vi gjorde det ikke, og måtte betale for det. Etter at de scoret sine to mål, var det veldig vanskelig for oss å komme tilbake i kampen.

- I pausen hadde vi tro på at vi kunne vinne kampen, fordi vi har kommet tilbake fra 0-2 tidligere. Men Birmingham var kompakte, aggressive og ga oss ingen muligheter. De spilte veldig bra og gjorde det vanskelig for oss å skape sjanser.

 

Emile Heskey spilte svært godt mot tidligere lagkamerater, noe Dudek ikke var overrasket over.

Emile var en av de viktigste spillerne for Birmingham, og skapte all slags vanskeligheter for backrekka vår. Vi vet hvordan han liker å spille, og har han dagen så er han én av de beste spissene i landet. Det ville alltid bli vanskelig mot ham siden han var giret opp til å spille mot gamleklubben. Det er normalt at han ville gi 110%, og han gjorde det.

 

De røde spiller ikke neste kamp før 22.februar. Da venter Bayer Leverkusen i Champions League.

- Vi må gjøre alt vi kan mellom nå og da for å sikre at vi får et godt resultat i den kampen. På én måte er det godt at vi nå har en pause, fordi det gir oss tid til å reflektere over hva som gikk galt mot Birmingham og mulighet til å få rettet på dette på treningsfeltet. Men på den annen side er sinnet i laget så stort nå at det beste hadde vært å få spilt en ny kamp tidligere for å få kampen ut av systemet før vi møter Leverkusen.

- Forhåpentligvis vil vi være tilbake på tå hev innen tirsdag og ha den rette sinnsstemningen til å få et godt resultat. Champions League er en veldig viktig turnering for oss.

 

Rafa forsvarer Nuñez

Rafel Benitez mener Antonio Nuñez har blitt utsatt for urettferdig kritikk. 26-åringen har ikke overbevist i den røde trøya etter overgangen fra Real Madrid i august. Nuñez ødela kneet under sin første trening på Melwood og ble utvist mot Burnley i FA-cupen. Midtbanespilleren var for første gang i aksjon etter karantenen da han kom inn som innbytter mot Birmingham.

- Folk har vært veldig kritiske til ham og prøvd å sammenligne ham med tidligere spillere her. Men dersom man ser på hva spilleren kostet og sammenligner med andre, så vil man se at kritikken er urettferdig. Antonio er ikke på sitt rette nivå ennå. Han vet det og vi vet det, men vi betalte ikke en penny for ham. Okay, han spiller ikke bra, men han arbeider hardt for å forbedre seg, og det er det viktigste. Det har vært vanskelig for ham. Hvis du kommer til en ny klubb i et nytt land fra Real Madrid så er man under press. Så hvis du blir skadet første dag, er ute i tre måneder og kommer tilbake i et ustabilt lag, så er det vanskelig. Jeg vet at han ikke spiller bra, men jeg tror ikke det er riktig å bedømme ham ut ifra hva eks-spillere har prester, uten å gi ham muligheten til å forbedre seg. Han kommer til å forbedre seg. Han har god mentalitet og vil gi 100% for laget.

 

Leverkusen i form

Bayer Leverkusen vant 2-0 hjemme mot Mainz i helgen. To mål på to minutter i 2.omgang fra Paul Freier og Jacek Krynowek sikret alle poengene på Bay Arena. Klaus Augenthalers mannskap ligger på 6.plass i Bundesliga, seks poeng bak lederlaget Bayern München. Det var Leverkusens tredje seier på fire kamper etter vinterpausen – Hannover (b) 3-0, Bochum (b) 4-0, Bayern München (b) 0-2, Mainx (h) 2-0. Lørdag møter de Nürnberg hjemme.

 

Owen returnerer til England?

Liverpool vil følge Michael Owens situasjon etter at spissen avslørte sin frustrasjon over lite spilletid i Real Madrid. Den tidligere Liverpool-spissen er bekymret over at mangel på spilletid kan ødelegge hans muligheter for spill i neste års VM-sluttspill. Owen har kun startet én av seks kamper siden Wanderley Luxemburgo tok over treneransvaret. 25-åringen har blitt linket med en overgang til Arsenal i en byttehandel som bringer Jose Antonio Reyes motsatt vei. Men i henhold til overgangsavtalen, som brakte spilleren til Real Madrid, har LFC første opsjon på Owen, skriver Liverpool Daily Post. Michael Owen nettet igjen i helgen, og står nå med 12 scoringer på 24 kamper for den spanske hovedstandsklubben.