Aberdeen ønsker å hente Pongolle på lån

Skotske Aberdeen har kommet med en forespørsel om å hente Florent Sinama-Pongolle på lån. Billettfiasko på Anfield. Stubbs avskriver Liverpool. Cichino linkes. Ny bookmaker-deal.

Den skotske toppserieklubben Aberdeen er interesserte i å hente Liverpools Florent Sinama-Pongolle på lån. Klubbens manager, Jimmy Calderwood, prøver desperat å styrke angrepet sitt før transferdeadline, og ser den unge franskmannen som en mulig løsning.

Pongolle har akkurat gjort comeback på Liverpools reservelag etter en langvarig kneskade, og hans positive innhopp i miniderbyet nylig kan være nok til at Rafael Benitez vil tenke seg om to ganger før han slipper den vesle angriperen på lån. Pongolle står nå bokført med 49 kamper og 6 mål for de røde.

Billettfiasko på Anfield
Lørdagens avspark mot Sunderland ble utsatt et kvarter på grunn av en skikkelig billettfiasko. Liverpool FC lover nå at de vil gjøre alt som står i deres makt for at de tekniske problemene med de nye sesongkortene på The Kop ikke skal gjenta seg. Tusenvis av fans sto fortsatt i kø ved inngangene til The Kop da klokken tikket mot avspark på lørdag, og klubben skylder altså på det nye automatiske billettsystemet. Det nye sesongkortet, et såkalt swipe-card, fungerte bare i enkelte innganger, og dermed oppstod det kaos og forvirring i minuttene før avspark.

Liverpool-talsmann Ian Cotton uttaler i dag at klubben føler seg trygge på at alt vil være i orden til neste hjemmekamp, mot Manchester United 18.september.
– Når vi så hvor mange folk som ennå ventet på å komme inn, tok vi umiddelbart avgjørelsen om å utsette kampen i et kvarter. Vi kan bare be om unnskyldning for problemene som oppstod, og takke publikum for deres tålmodighet. Problemet vil ikke gjenoppstå mot CSKA Sofia i morgen, da vi ikke benytter det samme billettsystemet for europacupkamper.

Stubbs levner Liverpool få sjanser
Tidligere Everton-stopper Alan Stubbs var lørdag tilbake på Anfield i Sunderlands klubbfarger, og levner nå etter kampen Liverpool få sjanser i kampen om ligatittelen.

- Jeg kan ikke se dem utfordre de to store, Arsenal og Chelsea. Men de vil nok gjøre det bedre enn i fjor, er dommen til Stubbs etter møtet.

- Liverpool virket litt stresset til tider, og de visste de ikke ville få det lett mot oss. Jeg tror ikke keeperen vår måtte gjøre en eneste redning, når du ser bort fra målet de scoret. Vi er fornøyd med spillet, men ikke med resultatet, la han til.

Bekymret Benitez
Liverpool-manager Rafael Benitez innrømmer da også i dag at han slett ikke følte seg trygg mot slutten av lørdagens oppgjør. – Jeg var bekymret, fordi vi fikk aldri mål nummer to som ville ha avgjort kampen. Vi skapte noen sjanser, og prøvde å holde presset og tempoet oppe. Noen ganger scorer du fra dårlige avslutninger, men på lørdag skapte vi mange gode sjanser uten å få hull på byllen. Vi må bare forsette å skape sjanser ved neste korsvei, og håpe at det bedrer seg til da.

- I andre omgang ønsket jeg å spille med to spisser, og tanken var at Gerrard skulle støtte dem med løp inn  i boksen. Vi trengte en forandring etter pause, og jeg syntes vi klarte å kontrollere kampen bedre. Men det viktigste på en dag ikke alt fungerte, var at vi tok alle tre poengene. Jeg er litt skuffet over at vi ikke gjorde flere mål, men vi har ennå til gode å bli slått og å slippe inn mål. Det er for tidlig å bli frustrert over manglende uttelling etter slike forestillinger. Kampen kom også like etter at flere av spillerne var involvert i landskamper, og da er seieren viktigst. Mange spillere var slitne etter å ha spilt 90 minutter for sine landslag, og da er det ofte vanskelig å gå rett på en ny kamp i høyt tempo.

Cicinho linkes
Manchester Evening News skriver at den United-linkede brasilianeren Cicinho nå skal ha avslørt at Liverpool også jakter hans underskrift. Sidebacken, som blir hyllet som den ”nye Cafu” i hjemlandet, har allerede vært på omvisning på Old Trafford, og United skal ønske å betale Sao Paulo £7M for hans tjenester. Brasilianeren trenger imidlertid italiensk pass før han flytter til England, ellers vil han ikke få innvilget arbeidstillatelse.

- Manchester United er en stor klubb som alltid kjemper om de gjeve trofeene, men jeg hører også at Liverpool er interessert i meg. Nå overlater jeg dette til min agent. Premier League er en flott liga, og som profesjonell spiller er det en stor ufordring for meg å spille der, siteres brassen i diverse engelske medier i helgen.

Ny Bookmaker-deal
Bookmakeren Paddy Power bekrefter i dag at de har signert en treårsavtale med Arsenal og en toårsavtale med Liverpool, der de har sikret seg rettighetene til å være klubbenes offisielle online-bookmaker i kontraktstiden. Til sammen betaler bookmakeren £1M for avtalene, men hvordan fordelingen er mellom klubbene sies det ikke noe om. Publikum vil først og fremst merke bookmakerens tilstedeværelse på klubbenes offisielle websider, der de vil opptre på en spesialdesignet betting-side.