Alonso må sannsynligvis stå over

Liverpool Daily Post tror at Xabi Alonso må stå over morgendagens kamp mot Betis. De røde jakter sin 13. kamp på rad uten nederlag i CL. Nando maner alle til å beholde riktig fokus.

Liverpool Daily Post skriver i dag at Xabi Alonso etter all sannsynlighet må stå over CL-kampen mot Real Betis, etter kneskaden han pådro seg mot Portsmouth.

CL-kamp nummer 13 uten nederlag?
Liverpool leder gruppe G med 10 poeng fra sine fire kamper, før morgendagens møte med Real Betis i gruppespillets nest siste kamp. De to eneste poengene de røde har gitt fra seg i årets Champions League, var i 0-0 kampen hjemme mot Chelsea. Anfield-klubben har nå gått 12 kamper uten nederlag i turneringen. Sist man tapte var mot Monaco i november 2004, der man led et 1-0 nederlag. Bare sju andre lag kan vise til lengre ubeseirede kamprekker i Champions League-historien. Den engelske rekorden har Manchester United med 16.

Liverpool er også ubeseirede i sine åtte siste hjemmekamper i turneringen, men siste hjemmetap var mot nettopp en spansk klubb. Valencia ble for sterke og vant 1-0 på Anfield i oktober 2002. Spanjolene ble da ledet av, ja, nettopp Rafael Benitez.

Liverpools Jose Reina har imidlertid i dag advart mot sine landsmenn i Real Betis, som jo slo Chelsea i sin forrige kamp.

- Vi er ikke ulike Chelsea, så vi må respektere Betis. Med et uavgjort resultat er vi videre, mens Betis vet de må vinne. For meg fremstår Betis som farligere borte enn på hjemmebane. Jeg tror de kommer til å satse på kontringer. Det er de gode til, fordi de spiller med stor hurtighet. De vil nok ikke legge presset høyt, sier Reina før kampen.

Betis holdt som kjent på å kjempe seg inn i kampen igjen, etter to tidlige Liverpool-mål, i det første møtet lagene i mellom. En kamp hvor Jose Reina gjorte flere avgjørende redninger som sikret at de røde startet gruppespillet på best mulig måte.

- Jeg vet ikke om det var min beste kamp for Liverpool, men det var i alle fall en av mine travleste. Kampen i morgen er viktig for begge lag. Betis må stille uten Oliveira på grunn av skade. Han er en intelligent spiller, uttaler keeperen.

I tillegg til Oliveiras korsbåndskade, pådro også Dani seg en ankelskade i lokalderbyet mot Sevilla i helgen. Dermed stiller spanjolene noe redusert i angrepet. Midtbanespilleren Arzu, som gjorde det eneste målet som Liverpool har sluppet inn i årets Champions League, tror imidlertid at hans lag kan overraske alle, akkurat som man gjorde mot Chelsea tidligere i måneden.

- I morgen får det bære eller briste. Vi har ingenting å tape. Liverpool er et stort lag med fantastiske tradisjoner, men det er ingen grunn til at vi ikke skal klare å gjøre det samme som mot Chelsea, sier han.

Nando maner også til forsiktighet
I likhet med keeper Reina, er også Fernando Morientes bekymret for at man tar for lett på motstanderen i morgen. Han råder derfor alle, inkludert supporterne, til å være fokuserte og bestemte.

- Kampen mot Betis blir en nøkkelkamp for oss. Vi har ikke råd til å feile, og må bare fokusere på å vinne for å avansere i turneringen. Betis er ingen enkel motstand. Alle som tror dette blir lett match tar fullstendig feil, sier Nando.

- Selv har jeg gjort en del mål i kamper mot Betis. Jeg tror også jeg har funnet den nødvendige rytmen for Liverpool nå, legger han til.