Alonso mot comeback i april

Alonso viser gode fremskritt. Cissé i rute. Kewell et par uker unna comeback. Smicer god for en time mot Birmingham. Benitez lover konsentrasjon fra avspark. Rafa ønsker færre landskamper. Heskey spilleklar.

Xabi Alonso kan være tilbake i spill allerede i april. Rafael Benitez innrømmer at han hadde avskrevet Alonso for resten av denne sesongen. 22-åringen brakk ankelen mot Chelsea 1.januar, men den spanske midtbanespilleren har gjort store fremskritt med behandling i Spania. 22-åringen er nå tilbake i Liverpool, og Benitez har forsiktige forhåpninger om at unggutten kan bli klar til sesonginnspurten.

- Xabi har arbeidet hardt i Spania. Han kom tilbake til Liverpool denne uken. Jeg sa nylig at jeg ikke forventet mer spill fra Xabi denne sesongen, men det var fordi jeg ikke ønsket at han skulle forhaste seg. Jeg er alltid optimistisk, men jeg foretrekker å ikke tenke så mye på ham, fordi jeg ønsker ikke å bli skuffet. Nå ser det imidlertid bedre ut for ham. Han kan kanskje være aktuell for spill den siste måneden. Han jobber med våre fysioterapeuter og gjør fremskritt.

 

Cissé i rute

Alonso er ikke den eneste Liverpool-spilleren som ser ut til å være over sine verste problemer. Djibril Cissé kan sannsynligvis begynne med løpetrening allerede om en måned. Det ble en stund fryktet at benbruddet truet fotballkarrieren hans, men alle slike bekymringer blir nå avfeid.

- Cissé har vært i treningsstudioet her og vil kunne starte med løpetreningen om en måned. Når man har et slikt problem som dette, trenger man en tidsplan og han er i rute, sier Benitez.

 

Kewell et par uker unna

Men Harry Kewell er fremdeles et par uker unna et comeback ifølge siste legerapport. Australieren har hentet seg etter en lyskeoperasjon, men har nå problemer med akillesen.

- Vi må vente lenger på Harry, fordi han har en skade i akillessenen. Det er ikke noe stort problem, men han kan ikke trene skikkelig. Noen ganger tar det en uke, andre ganger kan det ta 15 dager, så jeg vet ikke når han blir klar, forteller Benitez til Liverpool Echo.

Ifølge liverpoolfc.tv er det et visst håp om at han er tilbake mot Bayer Leverkusen, og muligens aktuell for reservelaget i neste uke. Det samme gjelder for Josemi.

 

En time på Smicer?

Om morgendagens laguttak er spenningen størst om hvem Benitez kommer til å bruke på høyrekanten på midtbanen.

- Luis Garcia er suspendert, så vi må se an formen til Smicer og Nuñez. Smicer trenger kanskje mer tid, men jeg tror han kan spille 60 minutter. Hvis han virkelig er klar til å spille, så kan han, uttaler Benitez.

 

- Vi må være konsentrerte

Benitez synes heller ikke man skal dvele for mye rundt det faktum at Liverpool tapte hjemme mot Birmingham.

- Alle kampene i England er vanskelige, spesielt bortekampene. De starter i høyt tempo og vi må være konsentrerte fra start. Sant, vi tapte mot Birmingham hjemme, men vi spilte bedre enn dem den dagen. Vi var overrasket over resultatet til slutt. Det er fotball, og noen ganger skjer slikt. Etter å ha tapt tre ganger på rad, har vi nå vunnet tre strake. De siste kampene har vi vunnet med den rette mentaliteten og lagånden. Vi spiller med stor selvtillit og ønsker å legge press på Everton.  Vi må ha fokuset på vår egen kamp, fordi tre poeng kan forandre på mye. Se på hva som skjedde i Spania hvor Barcelona nå bare er fire poeng foran.

 

Rafa ønsker færre landskamper

Rafael er ikke særlig begeistret for spillernes tette program, spesielt landskamper forstyrrer oppladningen. Jamie Carragher spilte blant annet hele kampen for England, mens Steven Gerrard ble byttet ut kun ti minutter før slutt. Det er ikke en slik oppladning Benitez ønsket seg foran Birmingham-ampen.

- Alle er enig i at det spilles for mange kamper. Noen ganger må man bestemme seg for å forandre på ting, fordi vi kan ikke fortsette slik. Jeg vet ikke hva løsningen kan være, men man bør kanskje endre på VM- og EM-kvalifiseringssystemet, så de beste nasjonene spiller færre kamper. Det er meningsløst at Spania skal møte San Marino to ganger, for eksempel. Det beste laget vinner uansett. La de svakeste nasjonene spille om retten til å møte land som England, Spania og Italia. I VM har man 24 lag i grupper på fire. La det være slik også i kvalifiseringen. Da blir det færre landskamper, og flere kan spilles etter sesongslutt. Man behøver ikke å spille landskamper i løpet av sesongen. Hvis man har mange kvalifiseringskamper, så øker det risikoen for spillerne. Det beste er å beskytte spillerne, men når de blir tatt ut på landslaget så ønsker de alltid å spille.

Her kan det tillegges at UEFA går inn for seks grupper med syv lag og en gruppe med åtte lag i neste EM-kvalifisering, noe som betyr en økning i antall kvalifiseringskamper.

 

Heskey tilbake for Birmingham

Birmingham-duoen Emile Heskey og Matthew Upson er spilleklare etter skader. Emile Heskey har mistet de to siste kampene med en vond hæl. Kenny Cunningham er usikker etter å ha fått en smell i onsdagens landskamp for Irland. Stan Lazaridis sliter med lårsmerter, Muzzy Izzet er langtidskadet, mens Salif Diao har strekk i leggen. Sistnevnte vil uansett ikke kunne spille mot sin opprinnelige arbeidsgiver.