Alonso og Morientes får hvile

Liverpools spanske landslagskontingent halvert foran viktige VM-kamper. Rød seier på søndag vil gi alle håp, sier King Kenny. Liverpool med billige billettpriser.

Xabi suspendert
Et Spania som igjen har slitt i en kvalifisering til et stort mesterskap, ligger som nr.2 i den jevne gruppe 7 før de gjenstående kampene neste uke.  Bortekampene mot Belgia og San Marino vil avgjøre hvorvidt spanjolene går direkte til sluttspillet i Tyskland, om de får play-off, eller blir slått ut.
Luis Garcia og José Reina er fortsatt med i troppen til Luis Aragones, mens Fernando Morientes og Xabi Alonso er ute.  Morientes har nettopp begynt å trene igjen etter å ha blitt skadet på forrige landslagsamling, mens Alonso er suspendert til kampen mot Belgia og derfor ikke er tatt med.

Spanias tropp:
Arsenal: Reyes
Atletico Madrid: Lopez, Ibanez, Torres
Barcelona: Puyol, Xavi
Real Betis: Joaquin, Juanito
Deportiv Capdevila
Espanol: de la Pena
Liverpool: Garcia, Reina
Real Madrid: Casillas, Salgado, Raul, Ramos
Valencia: Albelda, Baraja, Marchena, Mista, Vicente, Villa


-Dødballer viktig
Kenny Dalglish sier i sin spalte i bladet “LFC” at dersom Liverpool skulle slå Chelsea på søndag vil det gi alle de andre utfordrerne et løft i håpet om at man kan fravriste de rike Londonerne ligatronen.  Legenden mener at de røde er en vanskelig motstander for Lampard & Co, men at man samtidig må passe seg for gjestenes dødballer.

- Jeg er sikker på at jeg forteller ikke Rafa noe han ikke vet når jeg sier at vi må være forsiktige på dødballer mot oss til helgen, siden det er på slike situasjoner som Chelsea synes å gi oss mest problemer.  De fleste av scoringer som de fikk mot oss forrige sesong kom på faste situasjoner, enten det var cornere, frispark eller til og med lange innkast.

- Vi synes å ha et spillesystem som gjør ting vanskelig for Jose Mourinho, og jeg forventer ikke mange forandringer i så måte til søndag.

- Denne ligakampen er svært viktig for Liverpool.  Det er en sjanse til virkelig å hjelpe oss selv og legge press på de lagene øverst på tabellen, inkludert Chelsea.

- Dersom vi skulle slå dem vil de gi oss en sjanse.  Gapet virker enormt for øyeblikket, men hvis du tar med i betraktningen av vi har to hengekamper er det ikke så langt bak.  Hvis vi vinner dem vil vi være fem poeng etter, og dersom vi viser at de er mulige å slå så vil kanskje også resten av ligaen tro at de har en mulighet.  Lag har en frykt når de møter Chelsea, som ikke lenger er der hos Arsenal og Man U.

- Søndag er nok en stor dag for Liverpools nøkkelspillere, og det er sjelden de skuffer når det gjelder som mest.


Nesten ”billigst”
I England pågår det en diskusjon om merkevaren Premier League begynner å falme, etter at flere klubber denne sesongen har hatt merkbart med tomme seter på sine kamper.  For mye fotball på fjernsyn og for kjedelig spill, er to av argumentene som er brukt.  Høye billettpriser er også blitt nevnt, men daglig leder Rick Parry understreker i sin spalte i ”LFC” at man på Anfield fortsatt er blant de med lavest billettpriser i toppfotballen i England.  Ifølge Parry er dette ”rangeringen” for de dyreste billettene i de forskjellige klubbene:

£70-Tottenham, £60-Chelsea, £54-Arsenal, £53-West Ham, £49-Fulham, £45-Birmingham, £41-Manchester U, £40-MBG,West Brom, £39-Bolton, £38-Blackburn, £37-Newcastle, £35-Charlton, £34-Everton, £32-Liverpool,Manchester City, £31-Aston Villa, £30-Portsmouth,Sunderland