Alonso tilbake i troppen, Dudek spilleklar

Xabio Alonso er overraskende nok inkludert i troppen mot Juventus. Jerzy Dudek er spillerklar i morgen. Baros ser frem til å spille mot landslagskollega Nedved.

En av de største overraskelsene da Rafa Benitez avholdt sin Champions League pressekonferanse på Anfield i ettermiddag var inkluderingen av Xabi Alonso i troppen. Den teknisk skolerte midtbanespilleren har ikke vært i aksjon siden han brakk ankelen i hjemmekampen mot Chelsea 1. januar. Rafa la imidlertid raskt til at Xabi ikke kommer til å starte kampen. Han kommer trolig ikke til å bli involvert dersom det ikke blir tvingende nødvendig. Han har imidlertid bestått en test på Melwood, men mangler selvsagt sårt kamptrening. Det er ventet at han spiller i reservelagskampen senere i uken. Dette er uansett gode nyheter for Liverpool F.C. som står foran et hardt kampprogram de neste ukene. Alonso kan være aktuell til å starte for førstelaget i løpet av de neste 14 dagene.

 

Benitez bekreftet også at Dudek etter alle solemerker blir kampklar og står i mål mot Juventus. Polakken ble skadet i landskamp for Polen i forrige uke og måtte gi keeperhanskene til Carson lørdag.

 

Baros gleder seg til Nedved

Milan Baros gleder seg til å møte en av landslagskollegaene på det tsjekkiske landslaget, Pavel Nedved, klokken 20.45 i morgen kveld. De to er gode venner utenfor fotballbane. Nedved er akkurat blitt skadefri og spiller trolig fra start.


- Han er en stor fotballspiller og en stor personlighet, sa Milan til pressen tidligere i dag. – Han må passes godt på, men Juventus har selvsagt mange gode spillere. Jeg tenker på folk som Ibrahimovic, Del Piero og Thuram. Baros er fornøyd med å spille mot et italiensk lag.

 

- Før trekningen ønsket jeg ikke Chelsea eller Lyon. Vi har spilt mot Chelsea tre ganger allerede og Lyon virker veldig sterke og vanskelig å spille mot også. Jeg har aldri spilt mot et italiensk lag før og min gode venn Pavel Nedved spiller for Juventus. Jeg har allerede snakket med ham om kampen. Det er alltid spesielt å spille mot venner.

 

Mange markeringer

I mai er det som kjent 20 år siden den fatale Europacupfinalen mot Juventus ble spilt. 39 mennesker døde da det oppstod opptøyer på tribunen. Liverpool fikk hovedskylden for de forferdelige hendelsene og engelsk fotball ble utestengt fra europeisk fotball i mange år etter kampen i Brüssel. Ironisk nok er det belgisk dommer i morgen. Frank De Bleeckere er 38 år og har aldri dømt Liverpool tidligere.

 

Før avspark vil det bli spilt en vennskapskamp mellom de to lags supportere på Akademiet. Champions Leaguekampen vil bli spilt til minne om de omkomne på Heysel. Før kampen vil det bli avholdt ett minutts stillhet. En mosaikk på The Kop med ordet ”Amicizia” (vennskap på italiensk) vil bli synliggjort under markeringen. Ian Rush, som har spilt for begge klubber, og Phil Neal, kapteinen fra 1985, vil også bli trukket inn i markeringen før avspark. Alle tilreisende fra Italia vil motta en brosjyre med et budskap fra de to spillerne, de vil også motta et spesiallaget armbånd i rødt og svart for å markere begivenheten. På baksiden av brosjyren vil det stå: ”We are sorry, you’ll never walk alone”. Navnene på de omkomne vil stå på en banner som skal bæres fra The Kop og mot Juventus-svingen.