Alonso ute – Morientes tilbake

Alonso er ikke med i troppen mot Man City. Morientes tilbake. Benitez må foreta minst én endring. Fitness-test for Dudek. Rafa håper på reprise av Juventus-kampen. Kamp nr.500 i PL. Urovekkende svake etter CL-kamper.

Xabi Alonso er ikke med i troppen til morgendagens kamp mot Manchester City. Spanjolen har nettopp kommet tilbake fra et ankelbrudd. Han satt på benken mot Juventus på tirsdag og spilte 45 minutter på reservelaget onsdag. Benitez ønsker ikke å ta noen sjanse med midtbanespilleren i forkant av det viktige returoppgjøret i Champions League førstkommende onsdag.

- Xabi vil ikke være i troppen, fordi han trenger å trene og være klar til neste uke. Xabi jobber hardt på trening og han ønsker å bli spilleklar så fort som mulig, uttaler Benitez.

 

Liverpool er tvunget til å gjøre en forandring på det laget som startet mot Juventus. Milan Baros er suspendert. Fernando Morientes kan komme til å erstatte tsjekkeren i startopptillingen. ”Nando” var ikke frisk nok til å starte mot Bolton forrige uke, men kom inn det siste kvarteret.

- Morientes har trent godt og han er friskmeldt. Han kan spille, noe som er viktig for oss, forteller Benitez.

 

I følge Liverpool Echo skal Jerzy Dudek gjennomgå en test på sin lyskeskade, og Benitez må vurdere om han skal hvile en av sine midtstoppere før reisen til Torino. Hyypiä spilte fremragende mot Juventus og kan bli gitt tillit på ny istedenfor Mauricio Pellegrino. Argentineren er som kjent ikke spilleberettiget i Champions League.

 

Benitez håper på reprise av Juventus-kampen

Når de røde gjester City of Manchester Stadium i morgen, vil de spille sin kamp nummer 500 i Premier League.  De hittil 499 kampene har gitt 238 seirer, 127 uavgjorte, 134 tap. 803 mål er scoret og 517 er sluppet inn. Kun Manchester United (1050 poeng) og Arsenal (930) har kapret flere Premier League-poeng enn Liverpool (841). Men Rafael Benitez er fullstendig klar over at hans mannskap pleier å skuffe i første etter oppgjør i Champions League. Kun to seirer er bokført – mot Charlton og Arsenal hjemme. De øvrige har gitt to poengdelinger og hele seks tap.

- Det er veldig viktig at vi spiller på akkurat samme måten som mot Juventus. Vår utfordring er å komme blant de fire beste. Det var lett å finne motivasjon foran Juventus-møtet. Dette er en annerledes kamp og spillerne må innse hvor viktig det er å vinne. Hvis spillerne ønsker å oppleve lignende kamper som den mot Juventus, må de prestere på samme måte i Premier League. Vi ønsker ikke å nyte en seier mot Juventus for så å miste muligheten for å spille i Champions League neste år. Vi må være blant de fire beste. Spillerne forstår viktigheten av situasjonen. Vi har kjempet oss tilbake etter å ha ligget 12 poeng bak. Vi sa alltid at det ikke var umulig. Hver uke forandres posisjonen. Selv om det ikke skulle avgjøres før i siste kamp, har vi mulighet til å bytte plass med Everton, hvis de fremdeles er foran oss.

Liverpool kan sette press på Everton med seier. ”Karamellgutta” møter Crystal Palace, hjemme, men spiller ikke før søndag grunnet hesteveddeløpet Grand National. Om hva de røde har i vente mot Manchester City, hadde Benitez følgende kommentarer:

- Når man skifter manager, vil spillerne vanligvis jobbe hardt og prøve å jobbe godt. Vi går til kampen med selvtillit, men vi må være forsiktige. Jeg er sikker på at de vil spille med høyt tempo, og det vil bli vanskelig. Jeg husker at forrige kamp mot Manchester City var vanskelig. De ledet 1-0, men vi spilte godt i 2.omgang og vant 2-1. De spilte godt og jobbet veldig hardt.

 

Form og historikk

Liverpool kan nå vinne sin tredje ligakamp på rad, noe laget ikke har klart tidligere i sesongen.

Manchester City kan neppe sies å være i form. De står uten seier på de tre siste kampene, og kun vunnet én av de siste åtte (1-3-4) – borte mot Norwich 28.februar. De blå fra Manchester ligger på en 12.plass i Premier League, tolv poeng over nedrykk, og kan se frem mot en rolig sesongavslutning under ledelse av midlertidig manager Stuart Pearce.  Lagene møttes for første gang på City of Manchester Stadium forrige sesong. Da endte det 2-2, etter scoringer av Smicer og Hamann. Anelka (straffe) og Fowler nettet for City. Nettopp Fowler fyller 30 år i morgen, feirer forhåpentligvis ikke det med scoringer mot gamleklubben. Velkjente Mike Riley skal dømme lørdagens oppgjør, akkurat som han gjorde sist sesong. Etterkrigsstatistikken på fremmed gress mot Manchester City i ligaen viser et solid overtak for Merseyside-laget – 16 seirer, 11 uavgjorte, 9 tap, målforskjell 66-36. Siste tap kom for ti sesonger siden.

 

Team news: Manchester City

Ben Thatcher er tilbake etter hamstringskade og konkurrerer med Stephen Jordan om venstrebackplassen. Steve McManaman (legg), Shaun Wright-Phillips (kne) og Sun Jihai (kne) er alle uaktuelle, mens Paul Bosvelt returnerer.