Angripere under press

Liverpools spisser med to ligascoringer på 21 opptredener. - Syv poeng på de neste tre kampene et minimum, sier Hansen. Mølby med kritikk av Crouch. Besian Idrizaj opptatt med U19 for Østerrike.

Fem mål på åtte kamper
Vi kjenner til statistikken.  Liverpool har scoret fem mål på sesongens åtte ligakamper så langt.  Det skaper et press foran lørdagens hjemmekamp mot West Ham, ikke minst for lagets angripere.  To scoringer av Djibril Cissé er alt lagets spisser kan vise til på åtte ligakamper, og franskmannen er forventet tilbake fra start på Anfield etter at han stod over tirsdagens exit i Carling Cup mot Crystal Palace.

Cissé har vært på banen i alle ligakampene i 2005/06, hvorav halvparten av dem fra start.  Peter Crouch har startet fem kamper og kommet inn som innbytter i ytterligere en kamp.  Fernando Morientes har vært plaget av en skade og har spilt tre kamper fra start og vært benyttet reserve en gang.  Florent Sinama-Pongolle har to fra start og en som innbytter.  Felles for de tre siste er altså at de ikke har funnet nettmaskene i Premier League så langt.


- Viktige ligakamper
Liverpool møter i de neste ligakampene West Ham, Aston Villa, Portsmouth, Manchester City, Wigan og Middlesbrough.  Den tidligere forsvarslegenden Alan Hansen mener at de helrøde er helt avhengig av å begynne å plukke mye poeng framover dersom målet om kvalifisering til Champions League skal oppnås.

- Det som må prioriteres er å komme til Champions League hver sesong, og derfor er Premier League den viktigste turneringen.  Vi er nødt til å avansere i ligaen.  Hvis du er ni eller 12 poeng bak lederne da kan du tenke at syv poeng på de tre neste kampene vil gjøre at du er med igjen, men hvis du ligger nede på 13.plass gjør det situasjonen enda verre.

- Det er nå opp til spillerne å rette opp dette gjennom å vinne kamper og å vinne dem regelmessig.

- Liverpool tre neste kamper i Premier League er mot West Ham på Anfield, borte mot Aston Villa, og Portsmouth hjemme.  Liverpool må ha minimum syv poeng på de tre kampene.  Hvis ikke, vil det å ende blant de fire øverste bli veldig vanskelig.


- Crouch er ny Heskey
Den gamle midtbanekjempen Jan Mølby sier til Daily Mirror at Peter Crouch minner ham om Emile Heskey, og at som angriper så må du score mål.

- Tapet mot Crystal Palace var et nytt pinlig kapittel for Liverpool denne sesongen.  Når det gjelder Peter Crouch handler det ikke om meter eller centimetere, men om scoringer.  Han bidrar med ingen.  Det siste angriperen på Anfield som ikke kunne score var Emile Heskey, og han forsvant.


Idrizaj på landslaget
Det skarpe øyet vil ha observert at Besian Idrizaj ikke var med da reservene i går tapte 3-0 mot Blackburn.  18-åringen er isteden opptatt med landskamper for Østerrike U19, som prøver å kvalifisere seg til EM.  De møter denne uka San Marino, Wales og Frankrike.  Østerrike vant første kampen mot San Marino med 8-0, og Idrizaj scoret et av målene.