Åpenhjertig Moores

I et intervju med liverpoolfc.tv har Liverpools formann David Moores gitt sine vurderinger av seieren i Champions League, Rafael Benitez sine kvaliteter, Steven Gerrards avgjørelse om å bli i klubben, den kommende sesongen, og mer til.

- Hvordan ser du på sesongen som kommer?

- Jeg er veldig spent. For å være ærlig må jeg fortsatt klype meg selv i armen for å fordøye det faktum at vi er Champions of Europe. Vi la alle ut på litt av en reise sist sesong, og det endte på best mulig måte i finalen, i det som må være tidenes beste comeback i idrettshistorien. Det var helt fantastisk, og gjør at vi går til den nye sesongen med stor selvtillit.

- Hvordan feiret du triumfen i sommer?

- Jeg har hatt et sted i Spania i mer enn 20 år, og jeg dro dit på tre ukers ferie. Alle i Spania er selvfølgelig fullt klar over hva vi har oppnådd, og folk var virkelig glade på våre vegner. Jeg tror mange spanske fotballsupportere har adoptert Liverpool som sitt lag nummer to nå, på grunn av manageren og de spanske spillerne.

- Hvordan vil du sammenligne seieren i Istanbul med de fire andre gangene Liverpool har vunnet trofeet?

- For meg var seieren i Istanbul den beste, fordi det var min første som formann. Måten vi vant finalen på var bare helt briljant, og det faktum at vi kan beholde trofeet nå gjør det ekstra spesielt. Alle fem gangene var store hendelser, men det er noe med seieren i Istanbul som gjør at den står frem som helt spesiell for meg.

- Hva sier det om Rafael Benitez sine kvaliteter at han klarte å vinne Champions League i sin første sesong?

- Å vinne mesterligaen i sin første sesong her er bare en helt utrolig prestasjon. Hans CV fra Valencia var god, og vi visste hele tiden at vi brakte inn en mann med imponerende kvaliteter. Men å vinne det største trofeet som er å vinne i klubbfotball i den første sesongen i en ny klubb er bare fantastisk. Det er veldig positivt med tanke på klubbens fremtid. Hovedmålet vårt er ligatittelen. Det er det eneste trofeet som ikke har kommet til klubben i min tid som formann, og det er dette trofeet supporterne og spillerne ønsker. Og mens jeg nevner supporterne, må jeg si at de var helt fantastiske sist sesong. Paraden etter finalen vil aldri bli overgått av noen hvor som helst i verden. Det var bare så stort å være med på den, for først og fremst er jeg en supporter, og det var en veldig emosjonell busstur gjennom byen for oss alle.

- Når du først møtte Rafael Benitez, hva overbeviste deg om at han var rett mann for Liverpool?

- Han kom til stedet mitt i Spania hvor Rick Parry og jeg møtte han, og jeg ble veldig imponert over måten han pratet på. Vi tilbrakte en halv dag sammen med han, og ble imponert over hans viten om Liverpool FC. Han fortalte oss at mens han vokste opp var Liverpool laget som vant alt, og han betraktet det som en stor ære dersom vi ville ha han som vår manager. Hans ærlighet og hans positive innstilling var kvalitetene som stod frem for meg umiddelbart. Han er en veldig imponerende mann. Det var akkurat som å høre Shankly, med en annen aksent. Han var så entusiastisk i forhold til det han ønsket å gjøre med laget, og det brennende ønsket om å gjøre oss best igjen. Hans jobb her har bare så vidt begynt, og jeg håper han vil være vår manager i mange år fremover, og mye lenger enn hans nåværende kontrakt strekker seg.

- Du nevnte Shankly. Er det rettferdig å sammenligne de to mennene?

- Det er nok litt urettferdig, da begge har sine egne meninger og gjør ting på sin måte. Når du har med store personligheter å gjøre, kan du se at de alltid går sine egne veier. Dersom Rafa oppnår halvparten av det Shankly og Paisley oppnådde, vil vi alle være meget glade. Etter det som skjedde sist sesong kan vi bare være positive, og jeg tror at Rafa er mer en kapabel til å bli en av våre største managere. Jeg vil imidlertid henstille til våre fans om å være tålmodige. Jeg vet det er vanskelig etter å ha vunnet Champions League, men vi må ikke miste bakkekontakten helt. Som jeg sa tidligere, vårt neste mål nå er å forbedre oss i ligaen, og forhåpentligvis, om ikke alt for lang tid, å vinne den.

- Er du fornøyd med de nye spillerne som har kommet inn porten på Anfield i sommer?

- Rafa vet hva han vil ha, og hvordan han bygger et vinnerlag. Han bygde Valencias storlag rundt noen få stjernenavn, og han vet hva som kreves for å få suksess. Jeg tror at med kantspillerne vi har hentet inn, og med en ny stor spiss på topp, er han i ferd med å bygge sitt eget lag som skal spille slik han ønsker. Jeg er sikker på at Peter Crouch vil bli en stor tilvekst for laget, fordi han kan både legge opp til og score mål. Han vil gjøre en god jobb for laget.

- Hvor glad er du for at Steven Gerrard bestemte seg for å bli i klubben i sommer?

- Det var det andre store plusset denne sommeren, fordi det var en vanskelig periode der vi misforstod hverandre. Jeg tvilte aldri på Steven. Han kom hjem til meg den morgenen han annonserte at han ble i klubben, og vi hadde en god prat. Han hadde vært litt rådvill, og det har vært mye som har foregått bak kulissene. Han elsker klubben, og han ønsker klubbens beste, og for meg var det et magisk øyeblikk når han fant ut at han skulle bli her. Forhåpentligvis blir Steven nå hos oss ut karrieren. Vi deler alle de samme tankene om hva vi ønsker å oppnå i fremtiden, og det er kontinuerlig suksess for denne klubben. Vi trekker alle i samme retning.

- Hvor realistisk er det for andre lag å kunne konkurrere med Chelseas millioner for øyeblikket, når man tenker på ligatittelen?

-
Det er selvsagt ikke lett, fordi pengene til Abramovich ser aldri ut til å ta slutt. På den annen side må du få alle disse dyre spillerne til å spille som et lag, og i så henseende tror jeg Rafa kan konkurrere med hvem som helst. Han har fått ekstra spillere i sommer, og han har fått spillere som han ønsker seg, og jeg er sikker på at vi ikke vil være så langt bak denne gangen. Jeg sier ikke at vi kommer til å vinne ligaen, fordi det vil bare gi supporterne falske forhåpninger, men jeg er sikker på at når sesongen er over vil vi se tilbake på en veldig forbedret ligaform.

- Føler du at hele klubben har troen på den kommende sesongen?

- Ja, det gjør jeg. Det kommer fra supporterne, går videre gjennom laget og opp i styrerommet. Det vi oppnådde sist sesong var helt utrolig, og lenge må det fortsette slik. Jeg er en supporter, og jeg ønsker det beste for denne klubben, og jeg vet at i Rafael Benitez har vi den beste manageren til å hjelpe oss med å oppnå drømmene våre.