Avansement gir Rafa ro i sjelen

At Liverpool nå er videre i Champions League, betyr at Rafael Benitez kan puste lettet ut og slappe av med tanke på denne turneringen. De røde kan nå konsentrere seg helt og holdent om ligaen for en stakket stund.

Rafael Benitez mener at hans lag fremsto som meget profesjonelt når de i går sikret avansement i Champions League på bekostning av Real Betis. De røde kontrollerte kampen mot spanjolene fullstendig, etter at Betis hadde fått løpt av seg i åpningsminuttene, og burde ha vunnet oppgjøret med klar margin. Benitez følte da også at hans lag kunne ha fått med seg alle tre poengene fra denne kampen.

- Jeg mener vi gjorde en god jobb. Vi skapte mange sjanser og til slutt var uavgjort godt nok. Men det var synd vi ikke vant. Selv om vi skapte mange sjanser, så hadde vi ikke flaksen på vår side.



- Peter Crouch spilte virkelig bra. Han gir oss mange muligheter, og holder på ballen. For meg framstod han som Man of the Match. Fortsetter han å spille som i dag, vil jeg være henrykt, for han hjelper laget. Det er det viktigste for meg. Selvsagt ville det ha vært bedre om han hadde gjort mål, men vi kan ikke glemme hans bidrag til kampen av den grunn. Vi er nå videre blant de siste 16 lagene i turneringen, og det er det viktigste, uttaler Benitez.

Et uavgjort resultat i den siste kampen i gruppe G, mot Chelsea på Stamford Bridge, vil være nok til at Liverpool også vinner gruppen.

- Det vil være flott om vi klarer å vinne gruppen, men det er viktigere å glede seg over dette resultatet og forberede spillerne til neste kamp. De trenger å ta seg igjen til møtet med Manchester City, sier Liverpool-manageren.

Benitez sier han er en mye mer avslappet manager nå, etter dette resultatet.

- Nå kan jeg slappe av, vel vitende om at vi er videre i turneringen. Chelsea-kampen får nå ikke den samme betydningen. Men det er likevel en interessant situasjon. De må slå oss for å vinne gruppen, men det å vinne gruppen trenger ikke å være det viktigste. Av og til kan du trekke en vanskelig motstander blant lagene på andreplass når du vinner gruppen, og likedan kan du bli nummer to i gruppen og få en motstander du er fornøyd med blant vinnerlagene. Jeg vet ikke hva vi gjør i forhold til Chelsea-kampen nå, men resultatet mot Betis gir oss flere muligheter.

- Det er ikke viktig for meg nå. Det som betyr noe nå er at vi har tid til å konsentrere oss om andre ting, og jobbe med ligaformen vår. Forsvaret vårt spiller bra for tiden, og at vi igjen holdt nullen var viktig. Det gleder meg.

- Konklusjonen må bli at vi er glade for å være videre, og at dette er en bedre situasjon enn vi var i før siste gruppespillkamp i fjor. Vi fortjente mer enn uavgjort, men ting gikk ikke vår vei foran mål. Vi spilte mot et godt lag i Betis, og jeg advarte mine spillere mot å undervurdere dem før kampstart. Det må være frustrerende for dem å bli slått ut med det som trolig blir 10 poeng. De fortjener å være i europacupene, og jeg tror de vil gjøre det bra i UEFA-cupen.

Blandede følelser for Ferrer
- Jeg har blandede følelser etter denne kampen. Jeg er ekstremt fornøyd med å ha jobbet med en gruppe spillere som virkelig prøvde, og som spilte bra. Men jeg er også bitter, fordi jeg føler vi vil slå Anderlecht i vår siste kamp, og 10 poeng ville normalt være nok til å gå videre. Det er skuffende, men vi må se på det positive og verdsette hva vi har oppnådd i vårt første møte med denne turneringen. Vi har slått Chelsea og spilt uavgjort mot de regjerende mesterne, uttaler Betis trener Lorenzo Serra Ferrer etter uavgjort på Anfield.