Baros positiv til Schalke

Milan Baros avviser ikke en overgang til Schalke 04, men kan bli for dyr for den tyske klubben. Tsjekkeren har imidlertid ikke gitt opp Liverpool helt.

Milan Baros innrømmer i dag overfor tsjekkiske medier at han kan bli fristet av et tilbud om å spille for Schalke i Bundesliga. Men den tyske klubben frykter nå at tsjekkeren blir for dyr for dem.

Baros sin fremtid på Anfield er høyst usikker, ettersom han virker å være Rafael Benitez sitt fjerdevalg på topp, etter å ha blitt utelatt fullstendig fra kvalifiseringskampene til Champions League. Benitez har sagt at han kan være villig til å beholde tsjekkeren, men situasjonen har fått lag som Newcastle, West Ham og Aston Villa til å melde sin interesse for toppscoreren i siste EM.

- Om jeg forlater Liverpool eller ei, så er jeg glad over at en så berømt klubb som Schalke viser interesse for meg, uttaler Baros til Pravo.

- Schalke vil spille i Champions League, og er en kvalitetsklubb med gode tradisjoner. Det er for tidlig å si noe fra eller til ennå. Jeg vet ikke hva som vil skje. Jeg vet bare at det har vært kontakt med den tyske klubben, men alt dette er i hendene på min agent, Pavel Paska. Jeg kan således ikke si noe fra eller til nå.

Schalke er ute etter å ha erstatte brasilianeren Ailton, men antyder at Baros kan bli for kostbar for dem.

- Det er 95% sjanse for at Baros ikke kommer hit, innrømmer Schalkes daglige leder Rudi Assauer.

Klubbens kasserer, Jupp Schnusenberg, er også bekymret for økonomien i en eventuell Baros-overgang, og ikke minst lønningene tsjekkeren vil kreve. – Baros vil være en gigantisk signering for oss, men vi må først se om det er økonomisk mulig å gjennomføre en overgang.

Tsjekkeren selv insisterer på at han ikke blir forstyrret av spekulasjonene som pågår, og uttaler at han fortsatt akter å kjempe om en plass på Liverpools lag om det ikke skulle bli flytting til Tyskland.

- Jeg lar det ikke gå inn på meg. Nå er jeg i England og trener med Liverpool. Jeg har fortsatt kontrakt her, og er Liverpool-spiller. Jeg forholder meg rolig, trass i det faktum at jeg ennå ikke har spilt i Champions League denne sommeren. Jeg vil se hvordan ting utvikler seg, og vil kjempe for en plass på laget, samtidig som jeg er forberedt på at jeg kan ende i en annen klubb, avslutter tsjekkeren.