Baros trolig klar

Trekløver forventes å bli friskmeldt til viktig kamp i London. Forbannet Sami Hyypiä håper å utnytte unik finalemulighet. Fortsatt usikkerhet om siste kvalifiseringsplass i England.

Milan på bedringens vei

Ifølge Liverpool Echo er Milan Baros i ferd med å vinne sin kamp om å bli friskmeldt til onsdagens semifinale mot Chelsea.  Tsjekkeren måtte sy fire sting etter et kraftig spark på kneet mot Crystal Palace, men ingenting er røket eller strukket i leddet.  Hvis Milan ikke blir klar vil Rafael Benitez ha et problem på Stamford Bridge ettersom manageren erkjenner at Djibril Cissé ennå ikke er klar for nitti minutter:  - Cissé er ikke 100 prosent, sier Rafa.  – Noen ganger kan han spille i 45 minutter, men han er ennå ikke klar til å starte.  Jeg behøver andre som kan spille i 90 minutter og så kan vi benytte ham utover i kampen.

 

Xabi Alonso og Luis Garcia er tilbake i normal trening og vil bli klare til møtet med Londonerne.

 

 

- Palace ville vinne mer enn oss

Sami Hyypiä var ikke nådig i bedømmelsen etter den svake 0-1 kampen mot Crystal Palace.  Den store finnen konkluderte med at for mange av hans lagkamerater hadde vist for dårlig innstilling, men han ser nå samtidig fram til en mulighet om å sikre seg spill i en Champions League finale.

 

- Crystal Palace ville vinne mer enn oss.  Hvis du har sett kampen, vil du ikke være enig i det?  Jeg var på banen, og jeg så hva som skjedde.  Jeg synes ikke mange nok av oss var klare til kamp.  Det hender at det er slik og du må bli kvitt dette.  Det har vært for mange kamper denne sesongen hvor vi har mistet poeng på samme måten.

 

- For min egen del ser jeg tilbake etter hvert tap og lurer på hva jeg kunne ha gjort bedre.  Jeg forventer at alle de andre spillerne på laget gjør det samme.  Det er ikke slik at jeg klandrer andre spillere, det er bare det at vi alle må ta individult ansvar slik at laget kan gjøre det bedre.

 

- Vi hadde en mulighet til å komme nærmere Everton, men vi benyttet den ikke.  Det er veldig frustrerende.  Jeg gir aldri opp så lenge det fortsatt er en mulighet, men det vil bli mer vanskelig nå.

 

- Til onsdag er det en enorm kamp, og vi må være klare.  Ingen skal behøves å motiveres til den.  Dette er Champions League og det er en flott mulighet til å nå finalen.  Jeg har aldri vært så langt i turneringen tidligere og ønsker å ta det som kan være min siste sjanse.  Jeg er ingen ung spiller lengre.

 

 

Regjerende mester eller 4.plass?

Diskusjonen går høylydt blant fotballsupportere, ikke minst hos de med sympatier for Liverpool eller Everton, om hvem som kan få den fjerde og siste plassen til England i neste års Champions League.  Dette med bakgrunn i den eventuelle muligheten at Liverpool vinner årets turnering.

 

UEFA gjør det helt klart at en nasjon ikke kan ha med flere enn fire representanter.  Reglementet sier også at det er det nasjonale forbundet for den nasjonen det gjelder, som må bestemme hvilke lag som skal være deres representanter i Mesterligaen.

 

Det har aldri tidligere skjedd at regjerende mester i den gjeveste Europacupen ikke har spilt neste års turnering.  Tidligere ville det være slik at dersom mesteren ikke vant den hjemlige ligaen det samme året, så ville det aktuelle landet ha med to lag den påfølgende sesongen.  Etter at Champions League ble innført står det imidlertid i reglementet at ingen nasjon kan ha med flere enn fire lag, slik som Spania, Italia og England hadde under årets turnering.  Bare ved et tidligere tilfelle har en lignende situasjon oppstått som den som nå kan skje, da Real Madrid i 1999-00 ble nr.5 i La Liga men vant Champions League.  Det spanske forbundet valgte da å melde på Real i neste års turnering mens nr.4 i serien, som var Real Zaragoza, kom med i UEFA-Cupen.

 

UEFA har tidligere antydet at man synes det er naturlig at vinneren også spiller det påfølgende året, mens UEFA chief executive Lars Christer Olsen i dag gir uttrykk for bør legge vekt på de hjemlige ligaresultatene:  - England kan uansett ikke ha med flere enn fire lag, så i første hånd vil vi henvende oss mot det engelske fotballforbundet om å ta en eventuell avgjørelse.  Normalt vil jeg likevel si at det er viktigere dersom du kvalifiserer deg gjennom din plassering i den nasjonale ligaen enn om du har vunnet turneringen.


Det er ikke ventet at det engelske FA vil ta noen eventuell avgjørelse om dette før etter at semifinalen mellom Liverpool og Chelsea er ferdigspilt, og ifølge engelske aviser prøver man nå å få UEFA til å omgjøre sitt reglement slik at eventuelt både den regjerende mester og klubben som får 4.plass i ligaen spiller neste års turnering.