Benítez om Reinas dilemma i England

Tettere med spillere og mindre beskyttelse av dommeren fører til flere utboksninger. Rafa roser Carra igjen. Drogba innrømmer at Liverpool fortjente finaleplassen. Tysk dommer.

Rafael Benítez fortalte tidligere i dag hvor godt fornøyd han var med de fire spillerkjøpene i sommer. Her avslørte han blant annet at Pepe Reina har fått klar beskjed om å bokse ballen i situasjoner hvor ballen ikke kan nås. Overfor Liverpool Echo utdyper Benítez mer om hvordan keeperspillet arter seg i England kontra Spania, og hvordan Pepe Reina må tilpasse seg i forhold til dette.
- Vi måtte bestemme oss for den best mulige måten han kunne spille på her. I Spania har keeperen beskyttelse av dommeren hvis han går utenfor 5-meteren for å plukke ballen, men slik er det ikke her.

- I England har du flere spillere rundt deg innenfor 5-meteren, så jeg bestemte meg for at han ikke skulle plukke ballen, men bare bokse den. Det gir oss flere muligheter til å kontre på motstanderne, hvis Pepe bokser langt og i riktig retning.

- Pepe har en fordel fordi forsvarsspillerne foran ham jobber så hardt for å begrense motstanderens sjanser. Backrekka har vært fremragende.

- De er organiserte og bedre konsentrerte enn forrige sesong. Men han er også en intelligent gutt og han tenker mye på hva man må gjøre i England.


Konsentrasjon viktig mot Chelsea
De røde tapte hele 1-4 i siste kamp mot Chelsea, ligaoppgjøret den 2.oktober, og manglende konsentrasjon i enkelte situasjoner var helt avgjørende den kvelden.
- Mot Chelsea må man være klar i hodet og sikker på at man ikke gjør feil. Dersom man gjør feil, slipper man inn et mål. Men vi er mer stabile og solide nå.

Benítez med flere rosende ord om Carragher
Forrige sesong snakket Rafael Benítez ofte om hvor mye han beundret Jamie Carragher. I forkant av Chelsea-kampen sparer manageren heller ikke denne gang på superlativene i sin karakteristikk av forsvarsklippen.
- Carra er en veldig smart spiller. Når man er smart og arbeider hardt på trening for å forberede ting, så vokser man som spiller. Hver dag kan du se at han forsøker å lære mer.  

- For meg var Carra den beste forsvarspilleren i England forrige sesong og denne sesongen har han startet på samme nivå. Han gir oss trygghet, aggressivitet, karakter, og når man ser en spiller arbeide så hardt som han gjør, setter han et eksempel for de andre på laget.

- Med Carragher vet man at han alltid vil gjøre en god jobb, uten mange feil. Hvis man ønsker å vinne trofeer, kan man ha fremragende spillere som av og til får 10 på børsen, men man må også ha spillere som gir deg 8, 9, 8, 9 av 10 hele sesongen.

Drogba: - Liverpool fortjente finaleplassen
Spissen Didier Drogba er den første i Chelsea til å gå ut offentlig å si at Liverpool fortjente å nå Champions League-finalen forrige sesong. Chelsea har hele tiden hevdet at Luis Garcias seiersmål på Anfield aldri var over streken, og spesielt Chelsea-manager Jose Mourinho har aldri akseptert at Liverpool fortjente seieren, men Drogba har nå et annet syn.
- Ikke la oss lure oss selv. Forrige sesong fortjente Liverpool å gå videre. På Anfield klarte vi aldri å finne mangler i deres system. Vi klarte ikke å trenge gjennom forsvaret deres. Denne sesongen skulle Liverpool, logisk sett, vært gruppefavoritter, men realistisk sett, med den stallen vi har satt sammen de siste to årene, må vi forsøke å gå lengre enn semifinale denne gang, uttaler Drogba.

Tysk dommer
Herbert Fandel dømmer kveldens kamp, som har avspark kl. 20.45 på Stamford Bridge. Tyskeren har dømt Liverpool kun én gang tidligere, i 0-2-tapet for Rafael Benitez' Valencia på Mestalla i 2002. Også Chelsea har han kun ett bekjentskap, da Chelsea beseiret Porto 3-1 hjemme sist sesong.