Benitez berømmet sitt mannskap

Rafael Benitez var godt fornøyd både med resultat og spill etter 3-1 i Litauen. Jamie Carragher begynte nedbetalingen av de tre målene manageren har bedt om denne sesongen.

Liverpool-manager Rafael Benitez var fornøyd med sitt lags innsats etter å ha sett de røde beseire FBK Kaunas 3-1 på bortebane i andre runde av Champions League-kvalifiseringen. Selv om laget fra Litauen overrasket alle med å ta ledelsen, kom mannskapet fra Anfield raskt til hektene igjen og snudde kampen takket være scoringer av Djibril Cisse, Jamie Carragher og Steven Gerrard på straffespark.

Benitez føler seg nå rimelig trygg på at returoppgjøret på Anfield blir mer som en formalitet, selv om han poengterte at i fotball vet man aldri. – Vi slapp inn et mål, og sløste med mange målsjanser etter å ha gjort tre mål. Vi hadde mange sjanser i denne kampen, slo han fast. – Men det var et godt resultat, og vi gjorde bare en feil av betydning i hele kampen, la han til.

- Hele laget jobbet bra. Peter Crouch fikk ingen lett oppgave i sin offisielle debut, men jeg syntes han gjorde en bra jobb, akkurat som alle de andre spillerne.

Første scoring på seks år
Jamie Carraghers scoring var hans første på seks år, og nå satser den populære midtstopperen på flere mål i løpet av sesongen. – Jeg kan love deg at det ikke skal gå like lenge til neste scoring fra meg. Manageren har bedt om tre-fire til denne sesongen, sa en smilende Carra etter kampslutt.

 

 – Det er godt å få noe ut av disse kampene, men vi var på hælene noen ganger. Kreditt til Kaunas, de skapte noen problemer for oss i første omgang. Allerede før de gjorde målet hadde de alle mann bak ballen, og når de scoret skjønte vi at det ville bli dobbelt så vanskelig, ettersom de hadde en ledelse å forsvare, la han til.

- Det stemmer at jeg ba Jamie Carragher om å score tre mål denne sesongen. Han startet tidlig, bekreftet manager Benitez. – Når de scorte ble jeg litt bekymret, men jeg har stor tillit til laget mitt. Vi gjorde tre mål, og kunne gjerne hatt et par til ettersom vi misset et par 100%-sjanser. Men 3-1 vil holde, og vi vil bli enda bedre ettersom vi får flere kamper på baken.

Muskulære problemer for Gerrard
Benitez benyttet også anledningen til å berolige de som fryktet for en ny skade på Steven Gerrard. Kapteinen ble som kjent tatt av banen ikke lenge etter at han hadde gjort 3-1 på straffespark, etter at han selv ble felt.

- Steven har et lite muskulært problem, men det er ikke noe alvorlig. Vi bestemte oss for å ta han av banen for å være på den trygge siden.

Liverpool-sjefen nektet nok en gang å kommentere Milan Baros sin fremtid i klubben, etter at han ikke var å finne på benken eller banen i kveld. – Jeg er en heldig manager, som har flere gode spisser som jeg kan rotere på. Jeg har mange muligheter, var alt manageren ville si om den saken.