Benitez: - Champions League god PR

Avansement i Champions League vil lette arbeidet vårt på transfermarkedet mener Benitez. Flere interessert i Diouf. Rafa snakker om erfaringene så langt i engelsk fotball til spansk media.

Liverpools semifinalebillett i Champions League har ringvirkninger utover de sportslige utfordringene og de økonomiske inntektene. Spill mot de beste klubbene på kontinentet på det nivået er også verdifull PR for klubben i jakten etter nye spillere.

 

- Utenlandske spillere ser oss regelmessig på TV mot gode klubber i Champions League og ser at vi har et godt lag på gang med gode enkeltspillere. Det hjelper oss når vi skal ut på transfermarkedet, sier Benitez. – Det gjør det enklere å få tak i de kvalitetsspillerne vi virkelig ønsker oss. Jeg vet at suksess i denne turneringen blir godt lagt merke til og at det kommer til å gjøre arbeidet vårt på transfermarked atskillig enklere. Spesielt opp i mot de utenlandske spillerne, som ikke ser ligakampene vi spiller, legger manageren til.

 

- Vi jobber med å finne spillerne som kan forsterke oss til neste sesong, og vi har allerede et par kandidater i kikkerten, vedgår Rafa. Fra Portugal ryktes det at Sportings Joao Moutinho, en talentfull midtbanespiller på bare 18 år, blir fulgt av Liverpool.



Flere interessert i Diouf

Benitez advarer Bolton mot å tro at de er den eneste klubben som er interessert i kontroversielle El-Hadji Diouf. Urokråka har hatt en brukbar sesong i Bolton, men har samtidig vært involvert i et par nye situasjoner som fullstendig har fraskrevet han alle muligheter til et comeback i den røde trøya. – I Bolton tror man at ingen andre klubber er interessert i ham. Det er helt feil. Vi har hørt fra 2-3 andre klubber som også vurderer å legge inn bud til sommeren. Spilleren, som i 2002 koster £10M, kan bli solgt for så lite som £4M i løpet av de neste månedene. Benitez øyner ikke store muligheter for en ny fremtid for Diouf på Anfield. – Diouf har gjort det bra i Bolton, men i likhet med andre spillere som er på utlån, tilhører han kanskje ikke fremtidsplanene våre.

 

Spansk intervju

Benitez, som i dag fyller 45 år, ble tidligere i uken intervjuet av spansk media. Her et et lite utdrag av hva han svarte på de mest interessante spørsmålene:

 

Det er alt ni måneder siden du forlot Valencia. Hvordan føler du det har gått?

- Jeg er veldig lykkelig over den avgjørelsen jeg tok i fjor sommer. Jeg trives her og føler jeg har fått gjennomslag for mine tanker og ideer. Det gjelder på alle nivåer, fra styret og ned til supporterne. Alle vet hvilken vanskelig sesong vi har hatt, og uten pengene til Chelsea, Arsenal og United har det vært vanskelig med tanke på skadene.

 

Hvordan har du opplevd engelsk fotball fra innsiden?

- Folk lever og ånder for fotball her, men det er likevel mindre press på manageren. Taper vi er det ingen tragedie, det er sluttresultatet som betyr noe når sesongen er over. Samtidig vet alle at det vil ta tid å snu ting. Jeg føler arbeidet mitt respekteres på en annen måte enn i Spania. Ingen blander seg inn i arbeidet eller forsøker å gå i veien for deg. På banen må man bare vende seg til at kampen starter med tre albuer og like mange harde taklinger. Det er en veldig direkte type fotball.

Litt for mye av det gode kanskje?
Ingen i Spania spiller på den måten. 50 % eller mer av lagene bryr seg lite eller ingenting om å spille fotball gjennom midtbanen. Det er boks til boks som gjelder. Slik fotball kan være vanskelig å bryte ned fordi man ikke kan sette press på ballen. Spillet brytes opp og ødelegges med for mange lange baller.

Til tross for mange skader har laget likevel spilt forholdsvis mange dårlige kamper. Det er nesten merkelig at dere ligger så høyt på tabellen og fortsatt er med i CL?
- Vi har ikke spilt dårlig. Vi mangler riktignok kontinuitet og rytme. Det har blitt noen gode kamper og noen dårlige kamper, den kritikken aksepterer jeg. Samtidig har jeg ikke hatt mulighet til å spille med samme lag i to kamper på rad. Jeg har lagt vekt på å være ærlig ovenfor fansen. Målet er ikke å spille som vi gjorde i Valencia. Det er ikke mulig. Målet har vært å skape et godt organisert defensivt forsvarsverk, samtidig som vi skal kontrollere kampene. Den siste biten har vi ikke klart å innfri helt på enda. Vi mangler erfaringen. Jeg vet at supporterne tilber en ”pass and move”-stil – mye bevegelse og mange pasninger. Liverpool har alltid vært kjent for å spille god fotball. De har aldri spilt typisk engelsk. Med alle tilbake fra skade igjen vil vi ha mulighet til å spille tilnærmet slik. Jeg ønsker å videreføre tradisjonene, og ikke bryte med fortiden. Identitet er viktig og den engelske ånden skal ivaretas.

Hvordan opplever du å være manager i England med så mange oppgaver utenom treningsfeltet?
- Jeg jobber fra ni om morgenen til seks eller syv om kvelden. Hver dag treffer jeg eller snakker med Chief Executive. En gang i måneden treffer jeg resten av styret. De stiller meg kanskje 4-5 spørsmål om tingenes tilstand. Formannen er alltid en god støtte. Det handler om respekt. Han spør meg til og med om lov til å gå inn i garderoben for å ta bilder sammen med spillerne. Jeg merker at jeg har mer makt og større ansvar enn i Spania hvor jeg kun var trener.

Han avslutter med å si at han trives svært godt og at det skal mye til for å få han vekk fra Anfield.

 

SMS fra Liverpool-Tottenham. For å motta scoringsvarsel fra dagens oppgjør mot Tottenham sender du koden LFC LIVE START til 2180.