Benitez krever enda mer av Cisse

Rafael Benitez mener at Djibril Cisse har gjort fremskritt, men krever enda mer fra franskmannen. Han tror også at Betis vil satse på kontringer i kveld.

Rafael Benitez uttaler at han ønsker enda flere mål fra Djibril Cisse, samtidig som han skal ha fortalt spilleren at han må jobbe enda hardere for laget. Spanjolen mener det har vært vasnkelig for Cisse å komme fra fransk fotball og Auxerre, hvor han ikke hadde noe defensivt ansvar i det hele tatt. Benitez liker som kjent hardtarbeidende spillere som jobber for hverandre, og ikke bare på individuell basis.

- Alle spisser må være litt egoistiske. De prøver å score mål og spille for seg selv, så du må være litt mer tålmodige med dem. Djbril spilte for Auxerre som en spiss uten defensivt ansvar og taktikk. Det er vanskelig å ha vært en stjerne i en klubb, for så å komme til en ny der du har 5-6 spillere på samme nivå, eller enda høyere, sier Benitez.

- Ønsker du å vinne trofeer, trenger du både stjerner og arbeidshester. Jeg tror Cisse er i ferd med å lære at i en stor klubb som Liverpool er alle spillerne store spillere, og han må jobbe for laget like mye som for seg selv. Det er en stor forskjell mellom å spille for å vinne kamper, og å spille for å vinne trofeer, legger manageren til.

Cisse innrømmer da også selv at han må jobbe enda mer for å opparbeide full forståelse med sine lagkamerater på Anfield. Det viser også det faktum at han scorer oftere for landslaget enn for klubblaget.

- Det er litt merkelig at jeg scorer mer for landslaget enn for Liverpool. Men jeg må finne ut av det, og gjøre det bedre. Kanskje er det fordi de franske spillerne kjenner meg bedre, undres spissen.

- Det kan kanskje bli bedre om jeg får en rekke med kamper som spiss, men det er opp til manageren. Han tar avgjørelsene, og vi må alle akseptere det han sier. Jeg prøver fortsatt å lære og spille sammen med mine lagkamerater. Noen ganger er det vanskelig, men jeg har ikke mye tid på meg, for presset er der hele tiden. Jeg må gjøre mer for å vinne managerens tillit.

- Vi har mange gode offensive spillere i stallen, som Bolo Zenden, Harry Kewell, Steven Gerrard og Luis Garcia. De vet hvordan de skal skape sjanser. Jeg prøver mitt beste i alle kamper, men supercupfinalen var kanskje min beste kamp for klubben så langt. Jeg fikk vist hva jeg kan gjøre, selv om jeg bare var reserve.

Av de andre spissene ser Cisse ut til å fungere best sammen med Peter Crouch.

- Jeg tror jeg kan bygge et partnerskap med Peter. Vi har ulik stil, og det er nok derfor det fungerer så bra. Men jeg kan også spille sammen med Morientes og Sinama-Pongolle.

Den franske spissen ser allerede mye lenger frem enn til kveldens kamp mot Betis.

- Den første kampen vi står overfor, mot Betis, blir tøff. Men jeg tror Lyon, Barcelona og Real Madrid vil bli våre tøffeste konkurrenter i Champions League. Det er mange gode lag med i turneringen, men vi kan vinne trofeet igjen. Det er vårt trofé nå, og vi ønsker ikke å gi det fra oss til noen andre. At vi vant turneringen i fjor, ga oss selvtillit. Det blir vanskelig å gjenta suksessen, men vi kan klare det.

- Betis vil satse på kontringer
- Real Betis har noen viktige spillere ute med skader, men de vet at de må vinne for å kunne gå videre i turneringen. Jeg tror de vil prøve å kontrollere kampen fra begynnelsen av, ved å legge seg dypt og satse på kontringer. Men jo lenger tid det går, jo mer vil de måtte komme fremover, spår Rafael Benitez før kveldens viktige Champions League-kamp på Anfield.

- Betis liker å spille kontringsfotball. De spilte bra mot Anderlecht på den måten, og det vet vi at vi må sette en stopper for. Formen deres i ligaen er dårlig. De har nok funnet ut at det av og til er vanskelig å spille ligafotball og Champions League-fotball samtidig. I UEFA-cupen må du kanskje gjennom flere kamper, men Champions League er noe annet likevel. Det er kun store kamper der, og spillernes fokus vil alltid vandre til disse. Men jeg er sikker på at Betis vil klatre til øvre tabellhalvdel i Spania før sesongslutt.

Liverpool har bare sluppet inn seks mål på sine siste 16 hjemmekamper i Europa, og Benitez tror at denne soliditeten har resultert i mer jevnhet fra hans lag denne sesongen.

- Vi spilte noen virkelig gode kamper i fjor, spesielt på hjemmebane. Vi har spilt noen gode kamper også denne sesongen, men fremfor alt har vi blitt mer stabile. Det er bare å sammenligne antall kamper hvor vi ikke har sluppet inn mål. Laget er sterkere, og nå scorer vi flere mål igjen også.

- Tidligere i sesongen gjorde vi bra kamper mot Middlesbrough og Tottenham, men klarte ikke å score. Mot Aston Villa gjorde vi to sene mål. Forskjellen var at vi da hadde litt flaks foran mål.