Benitez nærmer seg spillerkjøp

- Vi er ”veldig nær” ved å signere en ny spiller sier Liverpools manager. Pellegrino førstemann inn? Nye transferspekulasjoner. John Arne Riise har aldri vært i bedre form.

Dagens nyhetsoverskrifter vedrørende Liverpool F.C. handler i all hovedsak om kjøp og salg av spillere. Transfervindet er for lengst åpent, og det er over ti dager til neste ligakamp – hjemmekampen mot Manchester United. I mellomtiden skal de røde ut i Cupkamper mot Burnley og Watford.

 

Benitez siteres nå på at de er ”veldig nær” ved å kjøpe en spiller. Manager parerer imidlertid alle forsøk på å gå i detalj om hvilken spiller det er snakk om. Han bekrefter imidlertid at de røde ønsker å forsterke stallen med minst en kvalitetsspiller.

- Vi føler at vi er veldig nær ved å signere en spiller. Det viktigste er ikke navnet, men at det er den riktige spilleren for klubben og laget. Jeg foretrekker å signere spilleren først og deretter snakke om kvalitetene i ettertid.

 

På direkte spørsmål om Morientes svarer han:

- Morientes er en mulighet. Han ønsker å komme hit, så får vi bare vente og se hva som skjer.

 

Henchoz i samtaler med Rangers?

Flere aviser skriver i dag at Stephane Henchoz’ agent er i samtaler med Glasgow Rangers. Skottene solgte nylig Boumsong til Newcastle og jakter forsterkninger i forsvar. Henchoz selv befinner seg i sitt hjemland i forbindelse med en familieforøkning og skal ha takket nei til en kontrakt på seks måneder. Han ønsker å binde seg lengre når han først skal bytte klubb.

I spanske medier meldes det i dag at Benitez har tilbudt Mauricio Pellegrino kontrakt ut sesong med opsjon på et år til. En direktør for Valencia bekrefter interessen og sier at han kan gå gratis til Merseyside. 33-åringen har bare spilt fire kamper i La Liga denne sesongen, men var tidligere organisatoren i Valencias midtforsvar da de vant store ting både ute og hjemme i 2000, 2001, 2002 og 2004. Argentineren kom til klubben i 1999.

 

Aftenposten skriver i dag at Liverpool har kommet med et muntlig tilbud på Lyn-keeperen Ali Al-Habsi. 23-åringen er også ønsket av flere klubber, og Bolton har fått avslag på et konkret bud skriver NTB. Direktør Morgan Andersen uttaler at hvis det budet vi har fått (fra Liverpool, red anmerk) stemmer, er det absolutt noe å gå videre på.

 

Jamie Redknapp kan være på vei tilbake til Sørkysten og farens fotballag. Det var Harry Redknapp som i sin tid solgte midtbanespilleren til Liverpool. 14 år senere kan de to altså ende opp i samme klubb igjen. Denne gangen i Southampton.

 

Liverpool krøp en plass opp på Premier League tabellen, og er nå tre poeng bak Everton på 4. plass. Runden er imidlertid ikke ferdigspilt og i ettermiddag/kveld spilles oppgjørene United-Tottenham, Everton-Portsmouth og Chelsea-Middlesbrough.

 

Riise i målform

John Arne Riise scoret i går sitt femte ligamål for sesongen og sier han aldri har vært i bedre målform enn tidligere. Normannen beskriver ovenfor VG de to målene han var involvert i. Det starter da han slo en lang ball mot Garcia:
- Jeg fikk ballen med ryggen mot mål, snudde og så at Garcia var på løp. Jeg slo ballen mot ham, og han gjorde en fantastisk prestasjon ved å lobbe over keeper, forklarer nordmannen.

Seks minutter senere la han selv på til 2-0:
- Jeg fulgte opp skuddet fra Sinama-Pongolle, som keeper reddet. Det så kanskje enkelt ut, men ballen spant noe fryktelig, i tillegg til at det kom folk rundt meg. Enten måtte jeg brenne til, eller bare konsentrere meg om å treffe ballen rent. Jeg gjorde det siste, og det var deilig å se ballen i mål, forklarer Riise til Verdens Gang.