Benitez og Parry om Juventus

- En tøff trekning, uttaler Benitez. – Det kan ikke bli mye større enn Juventus, sier Parry. Heysel-tragedien skal markeres. Kvart- og semifinalekampene terminfestet.

Liverpool møter Juventus hjemme tirsdag 5. april, mens returen spilles på Delle Alpi onsdag 13.april, melder uefa.com. Til Liverpoolfc.tv reflekterer Rafael Benitez over dagens trekning, og kan ikke si annet enn at de røde har fått en tøff motstander.

- De slo Real Madrid i siste kampen etter et sent mål i ekstraomgangene, så vi vet at de vil bli en vanskelig motstander for oss. Men vi vil også bli en vanskelig motstander for dem. De har ikke sluppet inn mange mål i turneringen denne sesongen. Det betyr at de har et godt forsvar, men de har også gode angripere. De er veldig sterke. Vi har hjemmekamp først, og vår plan vil bli å være forsiktige og ikke slippe inn noen mål, hvis mulig. Så får vi se hva vi kan gjøre. Dette er Champions League og over to kamper er alt mulig. Det er en tøff trekning, men jeg har tro på at vi kan gjøre det bra i oppgjørene.

 

Hvis Liverpool så avanserer til semifinalen, venter vinneren av Bayern Munchen og Chelsea.

- Igjen, semifinalen vil bli veldig vanskelig hvis vi kommer dit. Bayern gjør det bra i Bundesliga og selvsagt vet vi alt om Chelsea. Men inntil videre er våre tenker når det gjelder Champions League, kun rettet mot Juventus-kampene.

 

- Kan ikke bli mye større enn Juventus

Rick Parry var på plass under dagens trekning i Nyon, og kom med sine reaksjoner til pressen etterpå.

- Du får ikke mange større, det er sikkert. Men selvsagt fra vårt ståsted er det stort å være her, og vi tar hvemsomhelst på dette stadiet. Det finnes ingen enkle kamper nå, men de må bli spilt før eller senere, så hvorfor ikke nå? Vi vet hvordan e-cup-kveldene på Anfield er, og de blir ikke større enn dette. Det vil bli to fantastiske begivenheter, og det er virkelig spennende.

 

Heysel-tragedien skal markeres

Parry ble også spurt om klubbene kom til å ha en markering for det første møtet mellom klubbene siden Heysel-tragedien for 20 år siden.

- Ja selvsagt, svarte han. - Det eksisterer et dypt vennskap mellom de to klubbene, også mellom supporterne. Det er noe vi kommer til å tenke nøye over, og jeg tror at vi skal klare det. Vi skal ta det opp med supporterne våre. Juventus skal gjøre det samme, og vi skal ha en samtale med dem igjen i neste uke. Vi har tidligere forsøkt å få til vennskapskamper, men det har bare ikke latt seg gjøre.

 

Kvart- og semifinaledatoer klare

UEFA har som vanlig benyttet prinsippet om at klubber fra samme nasjon skal fordeles mest mulig likt på de ulike spilledagene for å ta hensyn til tv-selskapene, og hver klubb spiller én kamp tirsdag og én kamp onsdag. Liverpool-Juventus og Lyon-PSV har fått samme spilledager, noe som trolig betyr at Liverpool blir å se direkte på norsk TV3, svensk ZTV og dansk 3+. I England vil hjemmekampen bli vist på ITV1, mens returoppgjøret sendes på Sky Sports. Juventus spiller for øvrig mot Reggina i Serie A i morgen, og kampen overføres direkte på Canal+ fra kl. 20.25.

 

Kvartfinaler, 1. kamp:

Tirsdag 5.april

Liverpool v Juventus (20.45)

Lyon v PSV (20.45)

 

Onsdag 6.april

Chelsea v Bayern (20.45)

Milan v Inter  (20.45)

 

 

Kvartfinaler, 2. kamp:

Tirsdag 12.april:

Bayern v Chelsea (20.45)

Inter v Milan (20.45)

 

Onsdag 13.april

Juventus v Liverpool (20.45)

PSV v Lyon (20.45)

 

 

Semifinaler, 1. kamp

Tirsdag 26. april

Milan/Inter v Lyon/PSV (20.45)

 

Onsdag 27.april

Chelsea/Bayern v Liverpool/Juventus (20.45)

 

 

Semifinaler, 2. kamp

Tirsdag 3.mai

Liverpool/Juventus v Chelsea/Bayern (20.45)

 

Onsdag 4.mai

Lyon/PSV v Milan/Inter (20.45)

 

 

Finale
Onsdag 25.mai kl. 20.45 på Atatürk Stadium, Istanbul.