Benitez om tap, forbedringspotensial og laguttak

Rafa innrømmer feil, men viktigste er å lære av disse. Alle må gi 100% for å nå riktig nivå. Benitez prøver alltid å bruke det beste laget i ligakampene. Premier League har 1.prioritet.

Rafael Benitez vet at de røde må vise resultater og prestere på banen for å stilne kritikerne. Etter to strake tap og exit fra Carling Cup har den engelske pressen ikke vært nådige. Benitez vet at kritikk er en del av jobben.
- Som manager har jeg nok erfaring til å vite hvor vanskelig det er å holde hodene oppe etter et slikt tapt vi hadde, uttaler han.

- Men man kan ikke endre på situasjonen før man konfronterer den. Vi vet at vi har begått feil, men vi kan ikke endre det ved snakk, bare ved handling.

- Når jeg ser spillerne inn i øynene, vet jeg om de er like skuffet som meg etter et tap. Det er sant at hver personlighet er forskjellig og man ser at det går mer innpå noen spillere enn andre, men jeg tror at alle følte det samme på tirsdag.

- Jeg har kjent de fleste av disse spillerne i et og et halvt år og jeg vet hvilke som er mest oppbrakte etter en slik kamp, og om jeg behøver å si noe eller ikke.

- Jeg kan innrømme at feil ble gjort, men så fort kampen er over, hva kan man forandre på da? Alt man kan gjøre er å jobbe hardere og være sikker på at vi ikke gjør de samme feilene igjen. Når jeg snakker om å arbeide hardere, inkluderer jeg støtteapparatet som en del av laget.

- Hvis vi trenger å gjøre mer, så vil vi. Jeg forventer 100% fra spillerne, og staben må gå foran for å ofre all sin tid på Liverpool inntil vi er på riktig nivå. Kanskje er det er umulig i livet å gi 100 % i jobben. Ok, jeg vil akseptere 98 % inntil vi er der vi skal være.

- Det er viktig å innse at det å forbedre klubben ikke bare handler om førstelaget. Når man ansetter en manager, og man bestemmer seg for å forandre på ting, innrømmer man allerede da at ting er feil. Alle i klubben må hjelpe til for å sørge for at vi forbedrer oss.

- Kanskje har seieren i Champions League ført til flere forventninger og gitt oss en større utfordring. Jeg hadde samme situasjon i Valencia, da vi vant tittelen. Alle sa at vi var det beste laget i Spania og at vi skulle vinne hver sesong, men vi visste at vi måtte forbedre oss hele tiden fordi andre ville jobbe hardere for å slå oss.

- Det var ikke flaks som brakte oss Champions League-tittelen sist sesong. Vi fortjente å vinne den. Men vi visste også hvor sterke våre motstandere var og at Chelsea, Juventus og AC Milan ville svare med å forsterke troppen foran den nye sesongen for å forsikre seg om at dersom de møtte oss igjen, så ville det ikke skje igjen.

- Vi visste at vi måtte gjøre det samme. Jeg synes at troppen har tatt et steg fram, men det har også alle de andre topplagene. Så vi behøver å ta noen ekstra skritt og komme oss opp et annet nivå.

Benitez har også fått kritikk for rotasjonspolitikken, men han kommer i fremtiden til å plukke ut det beste laget for å vinne hver kamp, selv om det betyr at han vil skifte ut spillere fra kamp til kamp.
- Folk snakker om rotasjon, men jeg forsøker alltid å bruke det beste laget i hver ligakamp.

- Når man har mange kamper og noen skader, så er det ikke alltid enkelt. Dersom man deltar i mange turneringer, må man lede laget forsiktig, men min idé er alltid å stille det sterkeste laget jeg har i Premier League. Det er det ideelle, men man trenger alle spillerne tilgjengelige i ni måneder for å gjøre det, og det er ikke alltid mulig.

- Kewell, Morientes og Gerrard har nylig vært ute med skader, men når de er friske og i sin beste form, så er de blant de beste spillerne.

- Min intensjon er å benytte de elleve beste jeg har i ligakamper. Kanskje folk er uenig med meg i hva som er mitt beste lag, og vil si at jeg gjør feil, men jeg vet at det laget jeg føler er vårt sterkeste.

- Hvis vi kan få det riktige resultat i Champions League i neste uke og kvalifsere oss fort, vil det hjelpe meg til å konsentrere meg om Premier League de neste månedene.  Jeg har alltid følt at Premier League er vår hovedprioritet denne sesongen, fulgt av Champions League og FA-cupen.