Benitez sender sterk tropp til Palace

Store utfordringer venter Benitez de neste ukene. Skuta må snus og laget må begynne å vinne i ligaen. Manageren overrasker med å sende sterkt lag til Palace. U-18 to poeng nærmere toppen.

Alle røde slikker sårene etter 0-2 på Craven Cottage i går ettermiddag. Det var i sannhet en flaterende seier til hjemmelaget og to mål som luktet av offside. Definitivt det siste, uten at det skal holdes opp som en unnskyldning. Kampen ellers var en jevn og lite velspilt batalje hvor Liverpool var klart bedre i andre omgang og skulle ha hatt en utligning.

Rafa ble uansett sendt tilbake til Merseyside med mye å tenke på. Det var totalt sett igjen en bleik forestilling på bortebane, et nytt nederlag i ligaen etter å ha spilt Champions League i midtuken, og en ny kamp med mange forskjellige spillere i mange forskjellige posisjoner. De spissene vi har i troppen nå er avhengig av at angrepsspillet fungerer bra men kanskje for sent? Løpene, fremspillene og bevegelsene rundt dem må være riktige. Det betinger blant annet riktig balanse på midtbanen med gode spillere på kantene. Harry Kewell var positiv, men manglet touch og kamptrening og spilte også lenge på høyre. Hans comeback kan likevel være noe å bygge på de neste ukene. Luis Garcia kom inn etter en time og var bra. Kom til et par gode avslutninger og kunne igjen ha scoret et viktig mål. I andre omgang ble formspissen, Djibril Cissé, brukt med hell på høyre. Her fikk bruke farten sin og skapte mer strekk i Fulhamforsvaret. Helst skulle det vært andre spillere som gjorde denne jobben for franskmannen.

Uansett konklusjon etter Fulham vil gårsdagens resultat og Liverpools ligaform bli heftig diskutert de nærmeste ukene og på steder hvor fansen samles. På Anfield vil alltid sesongen bli målt ut i fra ligaplasseringen. Det er en formidabel utfordring Rafa har fått i hendene.

Sterkt lag i ligacupen
Benitez sa etter kampen i går at han vil stille med et sterkt lag mot Crystal Palace. Det overrasker mange som var sikker på at Liverpool ville bruke ungguttene akkurat som forrige sesong. Benitez sier imidlertid de har en sterkere stall og dermed vil stille med et sterkere lag.
- Vi har mange valg til denne kampen. Det skal kjempes på mange fronter, men vi har en sterkere stall enn for et år siden. Derfor kan vi også sende en sterk stall til Crystal Palace.

Garcia best i sentral rolle
Etter kampen i London gjentar Benitez at Gacia kan spille i tre forskjellige posisjoner. Han legger imidlertid til at han kanskje er best i midten rett bak spissene.
- Noen tror Luis bare er en høyre eller venstre ving. Det er ikke korrekt. Han kan spille i tre forskjellige posisjoner. Her i England er han kanskje best i ”hullet” mellom midtbanen og angrep. Vi kommer til å bruke han der i en del kamper fordi han er en intelligent fotballspiller som kan ligge bak både Cissé, Morientes og Crouch uten problemer.

Ny seier til U18
Det gode juniorlaget vårt tok en ny seier på akademiet i går da de slo Crewe 3-1. Målene kom fra Barnett, Lindfield og Platt. Gjestene reduserte til 2-1 etter en drøy time. Resultatet betyr at Liverpool bare er ett poeng bak tabelleder Blackburn som de møter i kamp tidloig i november. Rovers spilte uavgjort mot United i går.