Benitez ser fordeler med nytt UEFA-reglement

Rafa ser nye muligheter på transfermarkdet med endringer i UEFA-regelverk. Alonso foran skjema - tilbake før sesongslutt? Nytt banedekke i Cardiff.

Etter at Chief Executive, Rick Parry, i går uttrykte en viss skepsis til de nye reglene til UEFA vedrørende krav til egenproduserte spillere i egen stall fra 2006, ser manager Benitez også fordeler ved det nye regelverket. Parry uttalte i går at på et generelt grunnlag at klubbene ikke ønsket for mange regler av denne type, da det gjorde det vanskelig å planlegge for fremtiden.

 

Det vakte oppsikt i England etter at Arsenal stilte med en 16-mannstropp mot Crystal Palace mandag uten en eneste engelskmann i troppen. Tidligere har det kun vært ligalederen som har klart det samme.

 

UEFA-reglene krever at klubbene som deltar i E-Cupen må ha minst to egenproduserte spillere i 25-mannstroppen, samt to med samme nasjonal tilhørighet som klubbens opprinnelse. Sesongen etter vil tallet øke til tre, før man i 2008-09 vil være kommet opp til fire egenproduserte og fire fra samme nasjon.

 

Både Parry og Benitez sier det er viktig med et ”lokalt hjerte” i Liverpool. Benitez går imidlertid et stykke videre når han sier det alltid er viktige å gi unge spillere sjansen på laget. Han tror dette er gode nyheter for landslaget også. I tillegg mener han det på sikt vil utjevne litt av ulikhetene i pris på transfermarket. Dagens engelske spillere er priset langt over utenlandske spillere, og medfører ofte at klubbens med stramt transferbudsjett må utenfor øyriket for å handle. Liverpool er et godt eksempel på det.

 

Benitez sier følgende om transfermarkedet: - Slik jeg vurderer det vil det alltid være vanskelig å kjøpe de beste spillerne på et relativt lite marked. Det betyr i hvert fall at prisen presses opp og at flere klubber får anledning til å konkurrere med Chelsea og Manchester United om de største engelske talentene.

 

Alonso foran rute?  

En Xabi Alonso som allerede er registrert bak førerattet ut av portene på Melwood sier til klubbens official site at ankelen blir bedre og bedre for hver dag som går. – Jeg er trolig litt foran skjema med skaden min og håper å bli klar igjen så raskt som mulig. Midtbanestjernen sier videre at han sykler, svømmer og bruker mye tid i gymmen for tiden. Han gjør også noen runder på treningsfeltet i rask gange, blir vi fortalt. Alonso håper fortsatt på å spille igjen denne sesongen, og sier han er skikkelig frustrert over å få en så alvorlig skade på et så viktig tidspunkt av sesongen. – Jeg har vært på alle kampene. Dessverre har vi vært litt for ujevne, men forhåpentligvis gjør vi et godt resultat mot Leverkusen tirsdag. Selv uten hans selv på banen, i tillegg til suspenderte Gerrard, og en Morientes som er cup-tied, tror Alonso på et godt utgangspunkt foran returkampen.

 

Nytt banedekke i Cardiff

En rygby-kamp mellom Wales og England har ødelagt mye av den fine matta på Millennium Stadium i Cardiff. Med en viktig finale bare få dager unna, har man nå besluttet å legget om hele gressteppet. Den nye parketten skal være på plass fredag, bare ni dager før Liverpool møter Chelsea i Carling Cup finalen.