Benitez svært skuffet

City avgjorde i siste spilleminutt. Avga poeng trolig grunnet manglende erfaring. Svak 1.omgang, bedre etter pause. Benitez fortsatt tro på 4.plass, som er viktigere enn CL-suksess. Ustabil form vanskelig å forklare.

Kiki Musampa scoret kampens eneste mål i siste spilleminutt da Liverpool tapte 0-1 for Manchester City på City of Manchester Stadium.  En skuffet Rafael Benitez innrømmet at de røde ikke hadde råd til å tape kampen i jakten på 4.plassen. Uavgjort hadde vært nok til å gå forbi Everton før de blå spiller mot Crystal Palace i dag.

- Jeg er veldig skuffet. Hvis man ikke vinner, er det viktig å få uavgjort. Vi har ikke råd til å tape slike kamper. Vi slapp inn et elendig mål som kom etter innkast. Vi må lære fra det dersom vi skal klare 4.plassen.

 

Manageren var ikke særlig fornøyd med 1.omgangen, og kanskje manglet laget erfaring nok til å få med seg det ene poenget mot slutten.

- Vi spilte ikke bra i 1.omgang. Vi mistet ballen for lett. Etter pause hadde vi et kompakt lag og kontrollerte kampen. Vi hadde en god sjanse mot slutten ved Steven Gerrard, men scoret ikke. Så var det dette innkastet i mot, vi taper ballen og slipper inn et mål i siste minutt.  Vi spilte for bredt og de løp og jobbet hardt i 1.omgang. Vi hadde noen sjanser på kontringer, men kontrollerte aldri kampen. I 2.omgang var det flere muligheter til å komme innenfor 16-meteren. Så hvis man ikke scorer, må man ha uavgjort. Vi har kanskje ikke den erfaringen som trengs.

 

Til tross for poengtapet har Rafa fremdeles tro på at Liverpool klarer 4.plassen, og det er viktigere enn suksess i Champions League.

- Det er viktigere med 4.plassen enn å gjøre det godt i Champions League. Spillerne vet viktigheten av å ende blant de fire beste, og hvis vi spiller som vi har gjort i Champions League, tror jeg fortsatt vi kan klare det. Men viser vi ikke bedre mentalitet enn det vi gjorde mot Manchester City, blir det vanskelig. Vi ønsker å vinne alle kampene selvsagt, men med skadesituasjonen vår må vi se på hva som er viktigst. Selv om vi vinner neste kamp mot Juve, kan vi gå helt til finalen, kanskje tape den og ende opp i UEFA-cupen.

 

Benitez har fremdeles ingen svar pål hvorfor de røde er så ustabile.

- Vår ustabile form er vanskelig å forklare. I det ene øyeblikket spiller vi god fotball og vinner. I det neste gjør vi det ikke. Jeg tror likevel ikke at vi har noen problemer å reise oss til onsdagen. Champions League er annerledes.

 

Fornøyd Stuart Pearce

Midlertidig manager for Manchester City, Stuart Pearce, var overlykkelig etter sin første seier.

- Liverpool er en stor skalp. De er i god form. Jeg så dem i midtuken og de utspilte Juventus. Men jeg har ikke fått jobben ennå. Formannen har gamblet med å gi ansvaret til en amatør, men forhåpentligvis vil jeg bevise at jeg er klar for oppgaven.