Beste ligaform under Benitez

De røde har aldri tidligere vunnet fire kamper på rad i ligaen under Benitez ledelse. Danske unggutter på prøvespill. Søkelys på Liverpool-fansen etter minnestund.

Liverpool har vunnet de fire siste ligakampene og samtidig avansert kraftig på tabellen. Med 22 poeng etter 12 kamper er de nå 15 poeng bak Chelsea med to kamper mindre spilt. Tre poeng i Sunderland onsdag kveld kan ta oss opp på en tredjeplass. Vi er bare fire poeng bak Arsenal med en kamp mindre spilt.

Rafa Benitez uttalte før gårsdagens kamp at vi nå stod ovenfor eksamen. Denne type kamper tapte vi eller gav bort poeng på i forrige sesong. Hvis vi skal komme videre, må vi ta mer poeng i slike oppgjør. Spesielt på bortebane. Sekvensen på fire strake kamper med full pott i ligaen er den beste siden Rafa kom til Anfield. Vi vant tre kamper på rad rundt juletider i fjor, men har aldri klart fire. Benitez bør ligge godt an når månedens manager for november skal kåres…

På de neste tre kampene spiller vi borte mot Sunderland og hjemme mot Wigan og Middlesbrough. Her burde det ligge an til å ta enda mer poeng før det blir et opphold i forbindelse med VM for klubblag i Japan. Etter to kampen i Østen står vi midt oppe i juleprogrammet (Newcastle, Everton og WBA).

Unggutter prøvespiller
Danske Mads Thomsen (16) og Nichlas Højlund (15) prøvespilte på Akademiet forrige uke. De to talentene tilhører Lyngby og ble ”oppdaget” tidligere i år da laget deres vant Milk Cup i Nord-Irland. Spesielt Højlund har blitt lagt merke til med sitt fremrangende keeperspill. Han slapp ikke inn et eneste mål i hele turneringen. Et helt koppel av klubber skal følge utviklingen deres nøye. Thomson har scoret 23 mål på 22 kamper i hjemlig serie og 5 på 9 kamper på Danmarks U-17. Ingen av dem kommer trolig til å ta noen snarlig avgjørelsen om en fotballfremtid i utlandet, slik vi forstår det.

Ødela hyllest?
Alle røde beklager i dag at en håndfull idioter lot høre fra seg under gårsdagens markering av bortgangen til George Best. Slik skal ikke skje og er kort og godt ikke Liverpoolfansen verdig. Det er bare å beklage ovenfor hans nærmeste pårørende og alle andre som ble støtt.

Alle er imidlertid ikke like sikre på hva som egentlig skjedde da det ble avholdt ett minutts stillhet. Det er definitivt helt på det rene at det ikke var snakk om massiv buing eller at alle røde demonstrerte mot markeringen. Vi har snakket med folk som var på kampen og enkelte i Liverpoolsvingen merket overhode ikke noe til problemene. Andre som stod sammen med bortefansen trodde det var Manchester City som startet. Alt tyder imidlertid at det var en gjeng yngre ”scallies” i det ene hjørnet som forsøkte å ødelegge. Det eneste de i så fall oppnådde var å sverte navnet vårt.

Manchester City søkte før kampen Premier League om tillatelse til å applaudere under markeringen. Dette gjør de blant annet i Italia og i Wolverhampton ble det i går gjort det samme. City fikk avslag på søknaden. Formålet er nettopp å forhindre slike opptrinn som i går, der en gjeng på 5-10 mennesker delvis klarte å ødelegge en minnemarkering.