Betis får låne Sinama-Pongolle

Real Betis har fått tillatelse av Liverpool til å låne Florent Sinama-Pongolle ut sesongen. Spanjolene har imidlertid ikke bestemt seg om de skal satse på den unge franskmannen eller portugiseren Helder Postiga.

Flere kilder hevder i kveld at Real Betis har gjort en avtale med Liverpool om å hente Florent Sinama-Pongolle til Spania på lån ut sesongen. Spanjolene har imidlertid fortsatt ikke bestemt seg for om de skal fullføre handelen, fordi de må velge mellom Sinama-Pongolle og Portos Helder Postiga. Blant nettstedene som melder dette i kveld er Sky Sports, Eurosport og Reuters.

Spanjolene sliter med langtidsskader på sine spisser Ricardo Oliveira og Dani, og ønsker å hente inn minst en ny spiss i januar. Oliveira er ute for resten av sesongen med en korsbåndskade, mens Dani blir på sidelinja i minst en måned etter en ankelskade. Betis, som sliter i bunnen av La Liga, har brukt den brasilianske midtbanespilleren Edu som spiss som en nødløsning den siste tiden. Laget sliter med å finne nettmaskene, og har gjort bare 9 mål på 13 seriekamper så langt.

Spanjolene skal altså ha kommet til enighet med Liverpool om å hente Florent Sinama-Pongolle til Spania over nyttår, men portugiseren Helder Postiga er et annet alternativ de vurderer, etter å ha kommet til en lignende avtale med hans klubb, Porto. Betis har kun råd til å låne en av de to spillerne, og hvem det blir av disse er nå opp til Betis-manager Lorenzo Serra Ferrer.

- Vi har kommet til enighet med klubbene til både Postiga og Sinama-Pongolle, men dette er en avgjørelse manageren må ta, uttaler Betis sin visepresident Angel Martin til Sky Sports.

- Begge er gode spillere, men dette er en avgjørelse den sportslige ledelsen må ta. Jeg skjønner Lorenzo Serra Ferrers dilemma, for han har ikke råd til å feile når han tar denne avgjørelsen. Men vår president har sørget for at begge disse spillerne nå er tilgjengelige for oss.

Betis skal ha fått øynene opp for Sinama-Pongolle på grunn av hans gode spill og scoring for Liverpool, da de røde vant 2-1 over spanjolene i Champions League-kampen i Sevilla. Den unge franskmannen har kun startet tre kamper for Liverpool denne sesongen.