Biscan i Fenerbache-samtaler

Igor Biscan fikk aldri noen ny kontrakt med Liverpool. Nå kan kroaten være på vei til Istanbul og Fenerbache. Mauricio Pellegrino takket nei til å bli assistent-manager i Atletico Madrid. Zak Whitbread med stor tro på Rafael Benitez.

Ifølge nettstedet til Sky Sports skal Igor Biscan være i samtaler med Fenerbache om kontrakt med de tyrkiske mestrene. Kroaten har fått beskjed om at han ikke inngår i fremtidsplanene til Rafael Benitez i Liverpool, og han er dermed fri til å finne seg en ny arbeidsgiver nå som kontrakten med de røde løper ut ved slutten av måneden.

 

Fenerbache står nå altså klare til å ønske spilleren velkommen. En spiller de også var ute etter for fem år siden, da kroaten flyttet fra Dinamo Zagreb til Merseyside. Dermed ser det ut til at Istanbul blir neste stoppested for Igor Biscan, og han kan dermed bli gjenforent med tidligere lagkamerat Nicolas Anelka.

 

Pellegrino-nei til Atletico Madrid

Nettstedet til Sky Sports rapporterer også at Mauricio Pellegrino skal ha takket nei til et tilbud om å bli assistent-manager i Atletico Madrid. 33-åringen skal ha blitt tilbudt stillingen av Carlos Bianchi, som tok over som manager i klubben i forrige uke. Bianchi ønsket landsmannen som sin høyre hånd i Madrid, men den frigitte Liverpool-stopperen skal ha takket nei fordi han ønsker å spille aktivt i enda en sesong.

 

Pellegrino spilte for øvrig under Carlos Bianchi i Velez Sarsfield i hjemlandet. Nå er det ventet at spilleren fortsetter sin aktive karriere nettopp der, i stedet for å returnere til Spania.

 

Whitbread: - Rafa vil få orden på ligaformen

En som har blitt mektig imponert over Rafael Benitez sin inntreden på Anfield, er unggutten Zak Whitbread. Amerikaneren fikk sin debut for Liverpool under Benitez sist høst, og han føler seg nå sikker på at spanjolen vil finne vinnerformelen også i ligaen den kommende sesongen. 

 

- De europeiske turneringene har alltid vært viktige for Liverpool, og både spillere og fans har hevet seg til disse kampene. Benitez var vant med å konkurrere i Europa. Nå har han fått smaken på engelsk fotball også, så til neste sesong vet han hva det handler om, slår Whitbread fast. 

 

Akademi-spilleren synes naturlig nok det er viktig med egenproduserte spillere i førstelagsstallen. Spillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher.

 

- Det er utrolig viktig. De beste lagene i England har alltid noen spillere fra egne rekker i sin førsteellever. I vår garderobe er Jamie og Stevie helt klart spillerne som har mest innflytelse. Alle ser opp til dem. De gir oss råd, og de gir oss kritikk. Alle respekterer dem. 

 

Unge Whitbread fikk sin debut for de røde mot Millwall i ligacupen i oktober, noe han blant annet takker sin far, akademidirektør Barry Whitbread, for. Barry forlot nemlig stillingen som sjef for landslaget til Singapore for at sønnen skulle få utvikle sitt talent i England.

 

- Familien har fulgt far rundt om i verden i forbindelse med hans karriere innen fotballen. Jeg kom til Singapore da jeg var 10 år gammel. Men far ofret sin egen karriere for å bli med meg tilbake til England, slik at jeg kunne bli proffspiller. Han har hjulpet meg mye for å utvikle karrieren min, avslutter unge Zak Whitbread.