Bunnsolid forsvar er fundamentet

Liverpool klatrer på tabellen, mye takket være et bunnsolid forvarsspill. Pearce hyllet sine overmenn. Managerne skuffet over de som ødela. Kirkland går for halv pris? Cissé tror det blir januarsalg.

Seks kamper på rad uten tap, seks kamper uten baklengs, og fire trepoengere på rad i ligaen. De røde begynner endelig å spille slik Rafael Bentiez vil ha de til å spille. Og først og fremst er det, som statistikken viser, en solid defensiv plattform som er årsaken til at Liverpool sakte men sikkert klatrer på tabellen.

- Vi har balanse i laget nå, og forsvarer oss bedre enn i fjor. Utfordringen nå består i å stabilisere oss på dette nivået ut sesongen. Dette er det mest stabile laget har vært under min ledelse. I fjor slet vi med å vinne bortekamper, og med å holde nullen. Nå er vi mer stabile, og motstanderne sliter med å skape sjanser mot oss, slår Benitez fast.

Gjengen fra Anfield har holdt nullen i ni av tolv ligakamper denne sesongen. De siste seks kampene er også den beste kamprekken siden spanjolen tok over tømmene. At man har holdt nullen i 16 av totalt 25 kamper denne sesongen, mot 18 ganger på 60 kamper i fjor, sier også sitt.

- Forsvaret virker kompakte og sterke nå. Vi er inne i en god kamprekke, og det betyr at spillerne har selvtillit. Men de må forstå hvorfor vi har nådd dette punktet, og det er fordi alle jobber veldig hardt og gjør de riktige tingene både når vi har og når vi ikke har ballen. Det må de huske på.

- Det tok meg tre år å bygge laget mitt i Valencia, og det var lettere for meg, siden det var i mitt hjemland. Dette Liverpool-laget vokser. For hver dag som går lærer jeg mer om mine spillere, og også om hva jeg ønsker. Når jeg sier noe til spillerne nå, forstår de det mye bedre. Ikke på grunn av språket, men fordi de forstår hvordan jeg ønsker at de skal spille.



Måten de røde formelig kvalte Manchester City på, vitner om det. Hjemmelaget skapte bare to målsjanser i løpet av 90 minutter.

- Det tok lang tid for meg å skape mitt lag i Valencia. Spillerne jeg hadde der visste akkurat hvordan jeg ville at de skulle spille i enhver kamp. Det tar tid å gjenskape dette. Jeg har hatt 50 ligakamper her nå. Nå ønsker jeg 250, og så får vi se hva statistikken sier da, uttaler Benitez.

- Jeg ønsker å bli i Liverpool lenge, og vil jobbe dag for dag for å skape det laget jeg ønsker. Spillerne forstår nå hva jeg og staben min ønsker. Dersom de fortsetter å jobbe like hardt, vil vi fortsette å bli bedre.

- Folk vil se dette bedre om 5-6 år. Etter ni år som manager, vil jeg kanskje la Steven Gerrard overta, uttaler Benitez med glimt i øyet.

- Vi visste vi måtte håndtere Manchester Citys høye tempo. I andre omgang kontrollerte vi kampen, og fant rom å jobbe i. Vi ga dem store problemer med våre gode bevegelser, og de slet med å finne ut av Harry Kewell og Steven Gerrard. Jeg ønsker ikke å se for langt fremover, men vi vil fortsette med å bygge på det vi har skapt, og det håper jeg er nok til å holde kamprekken gående. Alt annet hører fremtiden til.

- Vi vinner etter kamper i Champions League nå, og vi vinner etter at spillerne har vært på landslagsoppdrag. Dette er meget vanskelig, og som manager er jeg godt fornøyd. Vi kan helt sikker bli enda bedre, men vi må ta tiden til hjelp.

Harry Kewell erstattet Djibril Cissé tidlig i andre omgang, noe franskmannen ikke så ut til å være videre fornøyd med. Om det byttet har Benitez følgende å si:

- I første omgang prøvde vi å spille lange baller mot Cissé, og noen ganger til Crouch, men etter pause spilte vi mer mellom deres lagdeler ved å bruke Harry Kewell og Steven Gerrard. Da spilte vi virkelig bra. Vi har flere strenger å spille på nå.



Manageren måtte imidlertid igjen svare på spørsmål om Peter Crouch sin manglende målteft etter kampen.

- Som manager er jeg meget godt fornøyd med situasjonen. Peter Crouch spiller bra, og vi vinner kamper. Vi har igjen holdt nullen, og har igjen gjort mål. Fortsetter han å jobbe på denne måten sammen med spillerne rundt seg, der han vinner tilbake ballen og setter i gang andre, gjør han jobben sin, uttalte manageren om den saken.

- Da vi bestemte oss for å kjøpe Peter, var det ikke fordi vi trodde han ville gjøre 50 mål på en sesong. Vi hadde hans andre kvaliteter i tankene, og dette har han gitt oss i fullt monn. Jeg ba han glemme scoringer før kampen, og sa at han heller skulle konsentrere seg om å spille like bra som i forrige kamp. Han vil gjøre mål før eller siden. Han spiller virkelig bra nå, og er en nøkkelspiller.

Pearce hyllet Liverpool
- De er regjerende mestere i Europa, og det smerter meg å si at de er langt foran oss, ikke minst kunnskapsmessig, uttalte City-manager Stuart Pearce om Liverpool etter helgens kamp.

- Vi møtte et lag som er meget vanskelige å slå, og som besitter kvaliteter og rutine. Så snart de tok ledelsen, gjorde de livet surt for oss. Vi har unge spillere, som fortsatt lærer. Steven Ireland spilte mot Champions League vinnerne. Bare for få uker siden hadde han ikke spilt mot noen i det heletatt. Liverpool er på et høyere nivå enn oss. Mot 70% av lagene i Premier League ville vi ha vunnet, om vi spilte som dette. Vi må vente til våre unge spillere får mer rutine før vi kan slå lag som er så godt organiserte som Liverpool, la han til.

Skuffet over de som ødela
Rafael Benitez mente for øvrig at det var synd at et fåtall Liverpool-supportere ikke klarte å tie stille under minnemarkeringen for George Best.

- Det var synd. Det var bare noen få. De fleste applauderte, og holdt stillheten. Det var synd. Du kan ikke si annet.

City-manager Stuart Pearce var også skuffet over dette, men han mente at man heller burde fokusere på de supporterne som holdt stillheten, heller enn dem som ikke gjorde det.

- Jeg vet ikke hvilke supportere støyen kom fra, men langt de fleste viste sin respekt for en legende, og det var det viktigste. Man må se dette i et positivt lys, og ikke henge seg opp i hva en håndfull mennesker på en stadion med 47 000 tilskuere gjorde.

£4M for Kirkland
Flere medier i Storbrittannia skriver nå at Rafael Benitez er villig til å selge Chris Kirkland til den klubben som først blar opp £4M. Det er omtrent halvparten av det Liverpool i sin tid betalte Coventry for den storvokste keeperen.

Kirkland er som kjent lånt ut til West Bromwich for resten av sesongen, og det ligger nå i kortene at Liverpool kommer til å selge sisteskansen til sommeren. Det ryktes at Arsenal skal være blant klubbene som vurderer å kjøpe 24-åringen. West Bromwich ønsker også keeperen på permanent basis, men prisen kan være for høy for Midlands-klubben.

Cissé forventer januarsalg
Djibril Cissé er i flere britiske medier i helgen blitt sitert på at han forventer et januarsalg på Anfield, der Rafael Benitez vil sende flere spillere på dør. Nå håper franskmannen at han ikke blir en av disse.

- I januar tror jeg det blir en slags eliminasjonsprosess, nesten som i ”Idol”, uttaler franskmannen.

- Vi må leve med spekulasjonene om at det kanskje kommer en ny spiss til klubben under transfervinduet, og det vil bety økt konkurranse om plassene. Det er bare naturlig at manageren vil styrke stallen, men det behøver ikke å være godt nytt for alle. Personlig er jeg ikke alt for bekymret, da jeg har gjort 11 mål allerede denne sesongen, trass i mye rotering på laget.

Enkelte medier hevder sågar at både Fernando Morientes og Luis Garcia er mellom spillerne som er i faresonen for å bli sendt ut svingdøren på Anfield av Benitez.