Carling Cup finale – en start

Etter en vanskelig uke kan Liverpool glede seg over finale i Cardiff, men for Rafael Benitez er dette bare begynnelsen. – Taktikken fungerte, sier Steven Gerrard. Usikkert om Sinama-Pongolle. Liverpool-Blackburn flyttes.

- Jeg ønsker å vinne alle trofeer

Rafael Benitez og hans spillere kan koste på seg et smil på Melwood i dag.  Etter tre strake tap smakte 1-0 seieren mot Watford, og avansement til finalen i Carling Cup, ekstra godt.  Den blide spanjolen understreker imidlertid at dette bare er et første skritt på veien mot det målet man har satt seg fore:  - Det er viktig at du kommer til en finale i ditt første år, og vi vil reise dit for å vinne.  Uansett hvem vi møter har vi en sjanse til å ta pokalen.  Det er bare en kamp, så hvorfor ikke?

 

- For meg er det likevel ikke det viktigste at vi vinner et trofé den første sesongen, men hva vi gjør over de neste fem årene.  Da styret ga meg kontrakten sist sommer for den på fem år, og de vil ha mer enn Carling Cup.

 

- Jeg ønsker å vinne alle trofeer.  Jeg tenker ikke bare på denne cupen, og det å komme blant de fire beste denne sesongen.  Jeg ønsker at vi skal bli bedre hver dag, og å vinne hvert eneste trofé.  Vi må arbeide enda hardere og med en klar idé om hva vi ønsker i fremtiden.  Jeg vet ikke om det som skjedde i går kveld vil gjøre ting roligere, men vi ønsker uansett å konsentrere om vår jobb.  Hva som blir sagt er ikke viktig.  Jeg foretrekker å jobbe.

 

- Vi har Morientes, Gerrard, Alonso, Hamann, Baros, Cisse.  Det er mange gode spillere med fine kvaliteter, og med litt mer flaks med skader denne sesongen ville vi ha gjort det bedre.

 

 

Stevie G ser fram mot finalen

Steven Gerrard ble matchvinner i begge kampene mot Watford, og selv om kapteinen ikke helt er kvitt et problem med lysken var det hans scoring som punkterte kampen på Vicarage Road.  Midtbanespilleren mente også at den noe uvanlige startoppstillingen, med Milan Baros ute på høyrekanten, og ham selv i rommet mellom spissen og den sentrale midtbanen, fungerte godt:  - Vi har benyttet 4-5-1 før i ligaen, og det har fungert rimelig bra.  Det behøver at vi også kan ha tre fremme, og tre sentrale midtbanespillere.  Vi hadde en strategi før kampen og det virket.

 

- Når du spiller mot et lag fra en lavere liga er det alltid et potensielt bananskall.  Vi har taklet det bra over to kamper, men Watford skal ha kreditt for at de sørget for at vi måtte jobbe hardt.  Vi har kommet til en cupfinale foran 70.000 mennesker i Cardiff, og som en profesjonell spiller ønsker du å spille i så mange finaler som overhodet mulig.

 

 

 

Florent undersøkes i dag

Florent Sinama-Pongolle vil ha en undersøkelse i dag på sitt kne, for å få mer klarhet i hvor alvorlig skaden han pådro seg i sluttminuttene på Vicarage Road er.  20-åringen fikk vridd kneet kort tid etter at han kom inn som innbytter, og skal ha fått en skade på menisken.

 

 

Ligakamp flyttes

Siden de røde er klare for finalen i Carling Cup søndag 27.februar, må hjemmekampen mot Blackburn flyttes.  Noen ny dato er ikke fastsatt, men en vil anta at Liverpool håper å få spilt oppgjøret på en av de ledige helgene hvor det spilles FA-Cup, da selvfølgelig avhengig av at Blackburn også blir slått ut.