Carra – Årets Sportspersonlighet

Jamie Carragher den mest populære idrettsmann på Merseyside i 2004. Mark Lawrenson savnet spillere som kunne holde på ballen. Liverpool-programmer på fjernsyn.

Stolt Jamie vant trofé

Jamie Carragher sa etterpå at han på et personlig plan aldri hadde vært mer stolt, da han i går kveld ble kåret til ”Merseyside Sports Personality of the Year” i 2004.  Den største lokalavisen, Liverpool Echo, inviterer hvert år sine lesere til å stemme på den idrettsmannen, eller kvinnen, i distriktet som har imponert mest det siste kalenderåret.  Fotballspillere får alltid mange stemmer i det fotballgale nordvest, og Nigel Martyn og Steven Gerrard var også blant ”finalistene”.  Den populære Carra vant til slutt foran hestetreneren Ginger McCain og bronsjemedaljøren i OL, svømmeren Stephen Parry.

- Dette er det beste individuelle trofé jeg noensinne har fått, og det er definitivt det som gir meg mest stolthet.  Jeg vet hvor prestisjefylt denne overrekkelsen er og siden jeg er en lokal gutt har jeg alltid vært interessert i hvem som har vunnet.

- Når jeg tenker på hvem jeg skal takke tenker jeg ikke bare på min familie, men også på alle som jeg har arbeidet sammen med i Liverpool, det være seg manageren, juniortrenere, eller mine lagkamerater.  Rafa Benitez har gitt meg mye selvtillit denne sesongen, spesielt som midtstopper.  Det hjelper alltid at du vet at manageren verdsetter deg.  Gérard Houllier støttet meg alltid, og jeg vil aldri glemme råd fra folk som Ronnie Moran og Roy Evans da jeg slo igjennom på førstelaget.

- 2004 har vært opp og ned for klubben, og på samme tid i fjor var jeg på vei tilbake fra benbrudd.  Jeg har vært fornøyd med min form siden jeg kom tilbake.  Jeg byttet posisjon og trives nå som midtstopper, men jeg er sikker på at manageren til slutt ønsker å styrke den lagdelen.  Jeg er uansett fornøyd med å spille der, så lenge han vil ha meg.

- Hvis det er en person jeg deler dette med mer enn noen annen, så er det min far.  Han har støttet meg siden jeg var en guttunge og følger meg både hjemme og borte.

 

 Hvert år deles det også ut en pris til en fra Liverpool og Everton som har gjort lang og tro tjeneste for respektive klubb.  ”Bill Shankly Momorial Award” heter trofeet som blir delt ut til en rød.  Denne gangen ble valget Ray Clemence, Liverpools glimrende keeper på hele 70-tallet.

 

- Liverpool mangler klassespillere

I sin spalte i Liverpool Echo mente Mark Lawrenson i dag at Liverpool bare har seg selv å takke for at de ikke vant finalen i Carling Cup, og at de ikke kan skylde på uflaks.  Den siste bemerkningen i kjølvannet av at manager Benitez mente at de røde hadde vært uheldige i Cardiff.  Den tidligere midtstopperen mente at man etter et tidlig ledermål burde hatt muligheter til å avgjøre kampen, eller hindre motstanderen i å få overtaket:  - Det faktum at Liverpool ikke greide noen av delene viser en avgjørende svakhet i deres lag, nemlig at man mangler klassespillere i flere posisjoner.  Når det gjelder en andre scoring, hadde Dietmar Hamann en god sjanse og Steven Gerrard var uheldig som misset.  Når det gjaldt å holde på ballen var det en annen skål.  Da Liverpool hadde ballen ga de den fra seg alt for lett.

- Som en tidligere fotballspiller vet jeg at dersom du sørger for at motstanderen må jobbe for å få tak i ballen, så vil de også slite med å få overtaket.  Det er et faktum at du føler deg mer sliten dersom du løper mot ditt eget mål enn om du går framover og prøver å score.  Mens Chelseas angrepstrussel ble dempet gjennom utmerket forsvarsarbeid av Jerzy Dudek, Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Steve Finnan og Djimi Traore, kunne de kreative spillerne lenger frem på banen bare ikke holde lenge nok på ballen, eller gjøre nok med den, til at Chelsea ble presset bakover.  Det gjorde at Fernando Morientes ble en ensom skikkelse på topp.

- Rafael Benitez har igjen fått se hvor han behøver å styrke sin tropp.  En lagdel han ikke behøver å tenke på er venstresiden, hvor Djimi Traore har imponert etter tabben mot Burnley, og John Arne Riise er tilbake på sitt beste.

 

Liverpool på Viasat

Som tidligere nevnt vises kveldens reservelagskamp mellom Liverpool og Manchester United direkte på MUTV.  Kampen sendes også som opptak på Viasat Sport 2, kl 24.00.

På Viasat Sport 1 i Danmark sender man kl 17.00 i dag det ukentlige programmet fra Liverpool TV, hvor man ser nærmere på finalen i Carling Cup.