Carra øyner magisk kveld

Jamie Carragher og Rafael Benitez tror The Kop igjen vil bli Liverpools 12. spiller, og vil avgjøre på den viktigste kvelden på Anfield på tyve år. Carra en av mange nær suspensjon.

Liverpool Football Club har aldri vært så nære en E-Cup finale siden utestengelsen etter Heysel i 1985, som de er nå.  Med 0-0 på Stamford Bridge betyr det i klartekst at en seier mot Chelsea på Anfield i kveld, vil sikre en finaleplass i Champions League.

 

Store seire mot Olympiakos og Juventus tidligere under årets turnering har banet vei for en mulighet som få trodde var mulig før sesongen startet.  Et fullsatt Anfield har hjulpet de røde fram, og Jamie Carragher vet at ligamesterne fra London vil få en enda hetere mottakelse når avspark foretas kl 20.45.

 

- Denne klubben ble bygget på suksessen i 60-, 70- og 80-årene, og plutselig ble det bare borte.  Vi hadde en liten periode under Gérard Houllier, men jeg tror at fansen nå kan ane at dette er slike dager som man hadde for 20 år siden.  De vil gjøre maksimalt ut av det.

 

- Supporterne hadde suksess i så mange år og de er helt desperate etter å få de dagene tilbake.  Vi er veldig nærme å komme tilbake der vi var tidligere.  Det vil skape en spesiell atmosføre og det vil løfte oss.

 

- Chelsea har mange store spillere, landslagsspillere, men jeg er ganske sikker på at denne atmosfæren vil bli noe som de aldri har opplevd tidligere.  Med all respekt for Stamford Bridge, men dette vil bli noe annet.  Folk snakker om stemningen mot Juventus og Olympiakos, men de kveldene vil bli overgått og vi vil være oppe blant St. Etienne og de store dagene fra tidligere.

 

Rafael Benitez har vært uvanlig rett fram i sine forhåndskommentarer, og sagt at Liverpool vil vinne under flomlysende i kveld.  Manageren legger også vekt på at hjemmepublikummet vil bli som en ekstra mann mot Chelsea:  - Noen ganger kan du se at ti spillere har selvtillit foran kampen, mens tre eller fire har det ikke.  I dette tilfellet har alle selvtillit.

 

- Vi vil behøve 14 spillere, men med supporterne vil vi ha 15.  Vi vet at vi vil ha en spiller mer enn dem.  Når vi spiller dårlig eller uten selvtillit er alltid supporterne bak oss.  ”You’ll Never Walk Alone”.  Dette er viktig, og spillerne spiller bedre når de hører denne støtten.

 

De fleste tipsene går i retning av at Rafael Benitez velger å kjøre Dietmar Hamann inn fra start istedenfor Xabi Alonso, og ellers ikke forandre på det laget som spilte i bortekampen mot Chelsea.  Djibril Cissé og Harry Kewell er imidlertid tilbake i spill og gir flere muligheter overfor en manager som velger å holde sine kort tett inntil brystet:  - Vi må være forsiktige med hvordan vi legger opp denne kampen.  Vi spilte godt fra start av mot Juventus, men Chelsea er veldig gode i forsvar og farlige på kontringer.  Vi må styre kampen.  Kanskje gjør vi det med tre angripere, eller kanskje med ingen,  Hvem vet?

 

Jamie Carragher er en av hele ni spillere som er et gult kort unna å miste en eventuell finale.  Hos gjestene er Carvalho, Gallas, Johnson, Kezman og Smertin en advarsel fra et mulig mareritt, mens Carragher, Steve Finnan, Dietmar Hamann og Stephen Warnock må prøve å være forsiktige hos Liverpool.  Jamie Carragher ser imidlertid filosofisk på det hele:  - Dersom jeg får et gult kort så får jeg et gult kort, men det vil ikke bli for noe tåpelig som kjeftbruk eller å sparke ballen vekk.  Det må bli for noe som det er verdt å gjøre en felling for!