Carra teller trofeer - ikke rekorder

Jamie Carragher regner suksess i antall trofeer, og ikke i antall kamper uten baklengs. Steven Gerrard har som målsetting å vinne alle de gjeveste medaljene. Luis Garcia håper at alle gode ting er tre for de røde.

Jamie Carragher er klar i sin tale før torsdagens semifinale i klubb-VM. For han er det trofeer som er av betydning, ikke å slå rekorder. Holder de røde nullen mot Deportivo Saprissa vil de som kjent sette klubbrekord når det gjelder antall kamper på rad uten baklengs, men midtstopperen akter ikke å la seg distrahere av statistikk og ”ubetydelige” rekorder. Det eneste som gjelder for han når han entrer banen torsdag, er å kvalifisere seg til søndagens finale.

Liverpool har nå spilt 924 minutter med fotball uten å slippe inn mål, siden Marco Reich sitt vinnermål for Crystal Palace i ligacupen. Og Carragher er selve grunnstenen i det usedvanlige solide forsvaret.

- Når vi hadde gått sju eller åtte kamper uten baklengs fikk jeg høre om denne rekorden gjennom avisene. Da vi spilte mot Middlesbrough i helgen, og stillingen fortsatt var 0-0, må jeg innrømme at tankene vandret til rekorden og at vi igjen måtte unngå baklengs. Men det slo meg at jeg heller ville vinne 2-1, enn at kampen endte målløst, uttaler Carragher til klubbens offisielle hjemmeside i dag.

- Til slutt fikk vi både i pose og sekk, ettersom vi både vant og holdt nullen. Vi tangerte dermed rekorden. Jeg er stolt over å være en del av et forsvar som har oppnådd noe slikt, og dersom vi holder nullen også i vår 11. kamp på rad, har vi en større sjanse til å nå finalen i klubb-VM, konkluderer han.

- Spillerne som satte rekorden i 1987 var klassespillere. Det var spillere der som hadde vunnet Europacupen både to og tre ganger, og de kunne vise til flere ligamesterskap. Vi har bare vunnet Champions League en gang. Statistikk er en fin ting, og kan dokumentere at du gjør en god jobb iblant. Men når alt kommer til alt handler fotball kun om å vinne trofeer, avslutter Carragher.

På søndag kan imidlertid stopperen være med på å vinne et trofé Liverpool aldri har vunnet før. Det ville i alle fall være noe å skryte av!

Gerrard ønsker å vinne alt
Han har vunnet et par ligacupmedaljer, UEFA-cupen, FA-cupen, Supercupen og Champions League allerede. Nå jakter Liverpool-kaptein Steven Gerrard en ny medalje. I likhet med lagkamerat Jamie Carragher håper han at de røde kan gå til topps i klubb-VM i Japan denne uken, slik at han dermed er nærmere et ”fullt sett” med medaljer. Kan Gerrard løfte vinnertrofeet over hodet på søndag, mangler han bare ligamesterskapet og selveste VM-gullet for landslag for å fullføre den bragden.

- Når jeg ser tilbake på min karriere håper jeg å kunne se på medaljesamlingen min og konstatere at jeg har vunnet alt. Du vet aldri hva som vil skje, og som spillere får vi kanskje bare denne ene sjansen til å vinne denne turneringen. Så vi må gjøre det beste ut av det. Å ha en vinnermedalje for å være det beste klubblaget i verden vil være helt spesielt. Derfor ser vi ikke på dette som en ferie. Vi er seriøse, og ønsker å vinne klubb-VM, slår en bestemt Gerrard fast.

- Jeg har vært heldig som har vunnet en mengde trofeer med Liverpool, og dersom vi kan vinne her i Japan, vil jeg mangle bare ligamesterskapet og VM. Jeg er sikker på at jeg skal klare å vinne de to sistnevnte også. Jeg er 25 år gammel, og forhåpentligvis får jeg sju eller åtte sjanser til når det gjelder å vinne ligaen. Vi gjør det bra for tiden, og vi må holde dette gående nå. Så får vi se hvor vi ender opp. Vi blir stadig bedre, men vi har fortsatt noen steg å ta. Men alle kan se at vi har framgang, uttaler kapteinen.



Garcia vil også til topps i Japan
Klubbkamerat Luis Garcia kan heller ikke få nok trofeer, og ønsker å avslutte et godt år med vinnermedaljen fra klubb-VM rundt halsen. Spanjolen uttaler at det å vinne mesterskap gir han en utrolig følelse, og derfor betyr det mye å gå til topps i Japan.

- Å vinne Champions League var fantastisk, og virkelig spesielt. Med en gang du vinner et trofé, ønsker du flere. Vi vant også Supercupen i Monaco, og det ville ha vært fantastisk å avslutte året med å vinne klubb-VM, uttaler den kreative Luis.

- Jeg anser dette som en stor sjanse for oss til å kjempe for et nytt viktig trofé, og jeg håper på at alle gode ting er tre for Liverpools del, sier han, og har da selvsagt troikaen Champions League, Supercupen og klubb-VM i tankene.

- Selvtilliten er på topp, og vi er i Japan for å vinne. Jeg ønsker å vinne mange flere trofeer med Liverpool, og vi vil gjøre vårt beste og jobbe like hardt som vi alltid gjør, forsikrer han før møtet med Deportivo Saprissa i Yokohama på torsdag.