Carra toner ned tittelsjansene

Jamie Carragher toner ned Liverpools muligheter til ligatittelen i et intervju med liverpoolfc.tv. Baros linkes til West Ham, mens Owen er uforstående til Liverpool-link.

I et intervju med liverpoolfc.tv toner Jamie Carragher i dag ned Liverpools muligheter til å bli ligamester den kommende sesongen. Dette i sterk kontrast til klubbkamerat Steven Gerrards offensive holdning i flere intervjuer denne uka.

- Jeg ønsker ikke å bli oppfattet som pessimistisk, men jeg tror det blir veldig vanskelig å splitte tettrioen fra i fjor. Det er tross alt bare Rafael Benitez sin andre sesong i klubben, og vi har ikke de samme ressursene som Chelsea og Manchester United. Selvsagt ønsker vi å vinne ligaen, men det vil bli et stort hopp å gå fra 37 poeng bak Chelsea til å komme foran dem. Jeg tror en realistisk målsetting vil være rundt 70 poeng, noe som burde sikre oss en fjerdeplass med god margin. Året deretter kan vi kanskje sikre oss 10-12 poeng til, og dermed bli en utfordrer til ligatittelen, uttaler midtstopperen som var lagets kaptein i første omgang mot Leverkusen i går kveld.

Carragher forteller også at Rafa Benitez slett ikke er typen som hviler på laurbærene etter å ha vunnet Champions League. – Han tar aldri ting for gitt, selv etter gode kamper og gode resultater. Han vokter deg alltid som en hauk, og sørger for at du er på tå hev. Selv når du har spilt virkelig bra, trekker han fram de få feilene du har gjort. Han ønsker perfeksjon, noe som trolig ikke er oppnåelig, men det er like fullt hans mål.

Om måten Rafa roterer troppen på, uttaler Carra at han er sikker på at manageren ønsker seg en langt større tropp enn i fjor. – Vi har blitt linket til mange gode spillere. Jeg vet han forandret mye på laget fra kamp til kamp i Valencia. Han er ute etter å ha to gode spillere i hver posisjon, og jeg håper vi kan sikre oss det før transferdeadline. Da kan vi rotere mye på laget. Jeg tror ingen kommer til å spille 60 kamper for Liverpool i år. Rafa ønsker nok at hans mest betrodde spillere skal få rundt 40 kamper, og klarer han å nå den målsettingen er jeg sikker på at det vil gagne laget.

Gabriel Milito er en av spillerne Benitez vil hente inn for å konkurrere med nettopp Carragher, noe scouseren bare ser positivt på. – Jeg vet vi er linket til han, og han har spilt godt for Real Zaragoza. Forhåpentligvis klarer vi å hente han hit, for nå har Mauricio Pellegrino forlatt klubben, og da trenger vi flere spillere i backrekka.

Jamie Carragher er også meget glad for at kameraten Steven Gerrard valgte å bli i klubben.
- Jeg tror ikke det finnes noen bedre spillere i verden enn Steven Gerrard akkurat nå. Frank Lampard har vært svært god de siste par årene, men han har trolig hatt bedre medspillere enn Steven. Trass i all praten om at han kom til å dra fra oss, følte jeg hele tiden at det ville bli vanskelig for Steven å gjøre det, all den tid han er en lokal gutt. Folk sa til meg at han hadde dratt, men du har ikke det inntil du har signert kontrakt med noen annen. Jeg er sikker på at han tok den rette avgjørelsen.

Ellers håper Carra at alle spanjolene som kom til klubben i fjor, nå har dratt nytte av ett års erfaring med spill i England. – De har alle kommentert hvor ulik spillestilen er i Premier League i forhold til La Liga, noe også manageren har nevnt. Rafa har brakt mange spanjoler til klubben, men nå ser han også etter engelskmenn, slik som Peter Crouch. Rafa har lært at man trenger spesielle spilletyper om man skal gjøre det bra, spesielt på bortebane. Med erfaringene fra fjorårssesongen, tror jeg vi vil bite bedre fra oss i året som kommer.

Baros linkes til West Ham
Milan Baros blir i dag linket til West Ham, som skal være villige til å gi £5.5M for den tsjekkiske toppscoreren.

Owen sier han trives i Madrid
Real Madrid og Michael Owen vant i går kveld 3-1 over mexikanske Chivas de Guadalajara i Chicago, og i et intervju med LA Daily News benekter den tidligere Liverpool-spilleren at han skal ønske seg en snarlig retur til sin gamle klubb.

 – Jeg var ikke desperat etter å forlate Liverpool for ett år siden, men da Real Madrid banket på døren kunne jeg ikke si nei. Det er den klubben i verden alle ønsker å spille for. Jeg mistrives ikke i Real Madrid. Når jeg kom til klubben tror jeg ikke folk forventet at jeg fikk spille like mye som jeg har gjort, ei heller gjøre så mange mål. Jeg skjønner ikke hvorfor disse spekulasjonene har oppstått, men du får slikt hver sommer i Real Madrid. Det er en så stor klubb, og det handler alltid om hvem som kommer og hvem som går. Pressen er rask til å få en fjær til å bli fem høns. Jeg har ikke gjort noe intervju på to måneder, og plutselig kommer alt dette ut. Det er besynderlig, sier Owen.