Carragher imponerte for England

Jamie Carragher og Steven Gerrard blant de beste mot Nederland. Målscorer John Arne Riise trivdes i ny rolle. Sami ble spart, da mange røde var i aksjon med landskamper.

Jamie Carragher spilte hele kampen da England spilte 0-0 mot Nederland i en nokså grå affære på Villa Park.  Carra dannet midtstopperpar med Wes Brown, mens Steven Gerrard fikk 82 minutter på midtbanen.  De fleste engelske avisene kåret Carragher til Englands beste, etter en bunnsolid kamp hvor han styrket sine sjanser for videre landslagspill.  Gerrard var også blant de bedre for mannskapet til Sven-Göran Eriksson.

John Arne Riise spilte også hele kampen, hvorav en omgang var som venstreback og de siste 45 minuttene i en uvant rolle sentralt på midtbanen.  Riise satte inn 3-0, da han nydelig sendte kula inn i bortre kryss, og uttalte etterpå at han trivdes sentralt på midten.  Målet var hans fjerde på 42 landskamper.

Djimi Traore spilte da Guinea og Mali endte 2-2 i Paris, men det var Dramane Traore som scoret og ikke Djimi som enkelte nettsteder først rapporterte.  Steve Finnan spilte hele kampen da Irland imponerte med 1-0 mot Portugal i Dublin.  Milan Baros spilte en omgang, da Tsjekkia slo Slovenia med 3-0 på bortebane etter 1-0 ved halvtid.  Polen og Jerzy Dudek tapte svakt 1-3 hjemme mot Hviterussland.  Finland vant turneringen på Kypros, ved å slå vertslandet med 2-1 i finalen, til tross for at Sami Hyypiä og en rekke andre stjerner ble hvilt etter å ha spilt dagen før.  Til slutt tar vi med at Kamerun slo Senegal med 1-0, da en keepertabbe rett før slutt avgjorde en frisk kamp.  El-Hadji Diouf spilte de første 68 minuttene på topp for Senegal.