Champions League-avgjørelse på fredag

UEFA vil på fredag bestemme om de røde får delta som tittelforsvarer i Champions League neste sesong. Fortsatt splid i eksekutivkomiteen. Kilde i Liverpool mener at klubben må få direkte plass i gruppespillet.

Liverpool FC vil innen kl. 12.00 på fredag få beskjed om de gis adgang til å forsvare Champions League-tittelen neste sesong. UEFAs Eksekutivkomité skal avholde en telefonkonferanse for å avgjøre Liverpools skjebne. Ifølge The Daily Telegraph vil komitémedlemmene få to spørsmål av Lars-Christer Olsson, UEFAs daglige leder:

1) Bør mesteren alltid få anledning til forsvare tittelen?
2) Skal et land tillates å delta med fem klubber i Champions League?

England har i likhet med Spania og Italia fire klubber i turneringen – Chelsea, Arsenal, Manchester United og Everton – men hvis komiteen sier ”ja” på begge spørsmålene, så vil altså England få med fem klubber i turneringen, noe ingen land har hatt tidligere.

Det er først når disse spørsmålene er besvart at diskusjonene kan begynne om hvor i turneringen Liverpool skal få starte. Gårsdagens uttalelser fra Lennart Johansson var positive med tanke på deltagelse, men ga inntrykk av at de røde må gjennom kvalifiseringskamper, kanskje til og med alle tre kvalifiseringsrundene, og altså ikke direkte inn i gruppespillet der det er satt av plass til tittelforsvareren. FA har heller ikke presset UEFA til å få de røde inn i gruppespillet, men har i første rekke jobbet med å få Anfield-klubben med i turneringen. Må Liverpool gjennom kvalifisering, kan det føre til at pre-season-kampene i Japan må avlyses.

 

William Gaillard, talsmann i UEFA, bekrefter at det fremdeles er uenighet blant de 14 medlemmene i UEFAs Eksekutivkomité.

- Det er noen ulike oppfatninger. Noen sier at ”regler er regler”. Hvis alle var enige, er jeg sikker på at vi kunne ha tatt avgjørelsen tidligere. Det er fremdeles en sak for forhandlinger.


FAs representant i eksekutivkomiteen, Geoffrey Thompson, regnes for inhabil og kan dermed ikke avgi stemme.

I tillegg må man bli enige om hvordan tv-inntektene fra Champions League skal fordeles. Pengene skal i utgangspunktet deles på fire etter en forhåndsbestemt skala, men med fem representanter er fordelingen uviss. Mange i UEFA mener at dette er FA sitt problem, som valgte å gi de fire plassene til de fire beste i Premier League.

 

En talsmann for klubben mener at UEFA har gjort saken vanskeligere enn den er.

- Den eneste avgjørelsen de skal ta er om vi er med eller ikke. Hvis vi er med, så er reglene klare på det området. Som tittelforsvarere skal vi direkte inn i gruppespillet.