Chelsea kan se langt etter revansje

Xabi Alonso mener Chelsea kan se langt etter revansje uansett utfall i morgen kveld. Han slår fast at et tap i en gruppespillkamp på langt nær vil svi så mye som et tap i en semifinale. Mot slutten for Fowler?

Chelsea-spillerne har snakket høyt og mye om hevn i de siste dagene. Xabi Alonso mener imidlertid at det vil de uansett ikke få, selv om de skulle slå Liverpool i gruppespillkampen i morgen kveld.

- Et tap i en gruppespillkamp vil aldri svi så mye som et tap i en semifinale, slår han fast.

Spanjolen konstaterer at uansett resultat i morgen kveld, så står det ikke like mye på spill som da lagene møttes i vår.

- De tror kanskje dette handler om å få revansje, men selv om de vinner, vil det ikke være hevn nok, uttaler Alonso til Liverpool Echo i dag.

- Dette er på et annet nivå i turneringen. Uansett utfall, så vil begge lag ha flere kamper å spille i turneringen. Denne kampen vil ikke avgjøre utfallet av årets Champions League for noens vedkommende. Dette handler kun om de tre poengene, og at begge lag ønsker å ta et stort steg nærmere avansement i turneringen. Etter denne kommer det fire kamper til i gruppespillet, selv om vi innser at det blir lettere for oss om vi står bokført med seks poeng ved slutten av morgendagen.

Chelsea er nok favoritter i de flestes øyne i morgen, men ikke i øynene til midtbanespilleren.

- Vi er regjerende mestere, så jeg synes ikke Chelsea skal betraktes som favoritter i denne kampen. Vi har hjemmebane, og supporterne bak oss. Selv om Chelsea har sanket flere poeng enn oss i ligaen, og spiller bra om dagen, kommer de neppe hit i den troen at dette blir lett for dem. Jeg tror det blir en jevn kamp, og jeg er ikke så sikker på om det er noen favoritt til seieren i denne kampen i det hele tatt.

Alonso måtte som kjent stå over vårens semifinale, etter at Eidur Gudjohnssons teatralske evner førte til gult kort og suspensjon. Nå får han imidlertid en mulighet til å slå tilbake mot islendingen og hans lagkamerater.

- Jeg vet ikke om stemningen på tribunene blir like bra som i semifinalen. Da var våre supportere øredøvende og utrolige. Alle som kjente på kroppen hvor god stemningen var da, vil aldri glemme det. I morgen blir det igjen en stor europeisk kveld på Anfield, og vi vet at supporterne vil støtte oss og utgjøre en forskjell nok en gang, sier han.

Etter en litt treg start på årets sesong, tror Alonso at de to kampene mot Chelsea denne uken kan bidra til å sparke i gang Liverpools sesong for alvor.

Fowler legger opp?
Det spekuleres for tiden hardt i engelsk media om Robbie Fowler er i ferd med å legge fotballstøvlene på hylla for godt. Den tidligere Liverpool-spissen er for tiden skadet, og enkelte medier tror dette blir 30-åringens siste sesong på fotballbanen. Fowler har tidligere uttalt at han ikke vil spille i de lavere divisjoner, og at han vil gi seg med fotballen den dagen han ikke lenger klarer å hevde seg i Premier League.