Chile ned på FIFA-rankingen

Og det er ikke bra for Liverpools sjanser til å sikre seg Mark Gonzalez. David Beckham ber Michael Owen om å bli i Real Madrid, mens Tommy Smith ønsker seg spissen tilbake.

Chile falt i dag én plass ned på FIFA-rankingen, fra 72. til 73. plass. Med andre ord økte avstanden til den gylne 70. plassen som kan sikre Mark Gonzalez arbeidstillatelse i Storbritannia og Liverpool.

Når det er sagt, er det bare to poeng opp til Ghana på 70. plass, og enkelte land har opplevd å gå fram så mye som 25 poeng siden forrige måned. Neste rangering blir offentliggjort den 14. september.

Beckham ber Owen bli
- Jeg håper Michael Owen blir i Real Madrid ettersom han er en god venn og en av de beste spissene i verden. Når han spiller, scorer han mål, sier David Beckham.

De to klubbkameratene er denne uka på landslagssamling i forbindelse med kampen mot Danmark i dag, for øvrig en av mange landskamper i dag hvor Liverpool-spillere kommer i aksjon. Og den engelske landslagskapteinen innser at det ikke er noen fordel for England om Owen er et fjerde-femte-valg i Madrid.

- Han trenger selvfølgelig å være fornøyd og å spille fotball, innrømmer den tidligere Manchester United-spilleren.

Med tanke på at Michael Owen meget vel kan ende opp i Liverpool igjen, kommer det også en gladmelding fra en av dem som følger spissen tettest.

- Selv forrige sesong, da han ikke spilte så mange kamper, så han bedre ut enn jeg har sett ham på lenge, sier Beckham, som karakteriserer Owen på følgende måte:

- Alt han ønsker er å spille fotball. Det er hva Michael Owen handler om – å spille fotball og å score mål.

Skamskryt fra «Svennis»
Noe av de samme skussmålene får spissen av den engelske landslagssjefen. Til tross for at Owen er suspendert til neste VM-kvalifiseringskamp, og dermed starter som innbytter kveld, har Sven Göran Eriksson lovet ham fortsatt plass på laget.

- For meg er det greit at han bare spiller av og til for klubblaget, for han var svært god hver gang han spilte for landslaget forrige sesong. Men jeg tror ikke han selv er fornøyd med situasjonen, jeg tror han ønsker å spille mer, sier «Svennis».

Han skamroser den tidligere, og muligens framtidige, Liverpool-spilleren.

- Michael Owen er Michael Owen. Han har vist det så mange ganger, og i store kamper er han som en forsikring. Han vil score de målene du trenger, sier svensken.

Smith ønsker Owen
Fra før har Liverpool-aktører som Steven Gerrard og Ian Rush gått ut og støttet klubbens forsøk på å hente Michael Owen tilbake fra Real Madrid. I sin spalte i Liverpool Echo slår også Tommy Smith fast at han ønsker å se spissen tilbake i rødt.

- Hvis Michael Owen vender tilbake, vil det være et stort pluss, sier tidligere Liverpool-kaptein Smith.

Selv om han husker hvordan superstjerna stakk fra klubben så seint som for ett år siden, mener han det bør være underordnet i forhold til fordelene en retur vil føre med seg.

- Det er umulig å se bort fra det faktum at han har scoret forferdelig mange mål i Premier League, og at han fortsatt har denne egenskapen, sier Smith.

Han legger til at Michael Owen ville vært nyttig i den mål-løse kampen mot Middlesbrough i helga.

- Han kunne kanskje klart å bryte ned forsvaret deres. Steven Gerrard fikk to store sjanser som en etablert spiss ville ha satt, mens Djibril Cissé og Fernando Morientes gjorde for lite ut av seg etter min smak, skriver Tommy Smith.

Støtter gamle lagkamerater
Tidligere Villareal- og nå Liverpool-keeper, har Jose Reina flere grunner til å håpe at Everton ryker ut av Champions League når de spiller returkamp på El Madrigal onsdag om en uke. Villareal vant det første møtet 1-2 på Goodison Park.

- Alle Villareal-spillerne er av høyeste kvalitet. Samtidig som de er gode teknisk, burde de også være i stand til å håndtere Everton fysisk, sier Liverpools spanske keeper, som ventes å spille for Spania i kveld.