Cissé og Frankrike er klare for VM

Djibril Cissé er nok den av Liverpool-spillerne som gliser bredest når han returnerer til Melwood etter kveldens VM-kvalifiseringskamper. Liverpool tapte vennskapskampen i Italia.

Frankrike gjorde jobben sin, og slo Kypros med hele 4-0. De vant dermed den jevne gruppe 4, og er klare for VM i Tyskland. Djibril Cissé spilte hele kampen for franskmennene, hadde en målgivende pasning til Wiltord, men gjorde seg mest bemerket ved å brenne flere store sjanser. Steve Finnan ble sittende på benken hele kampen, da Irland spilte 0-0 hjemme mot Sveits i samme gruppe. Irene ble dermed bare nummer fire i gruppen, mens Sveits kapret play-off plassen.

Sami Hyypiä spilte hele kampen for et tafatt Finland, som ikke hadde noe å spille for, og ble grundig slått 3-0 av Tsjekkia på hjemmebane. Finland endte dermed som nummer fire i gruppen, mens Tsjekkia går til play-off.

I likhet med Hyypiä fikk også John Arne Riise 90 minutter på banen, da Norge slo Hviterussland 1-0 i Minsk i en betydningsløs kamp. Norge ble nummer to i gruppen, og var som kjent klare for play-off før denne matchen. Åge Hareides menn møter nå en av trioen Spania, Tsjekkia og Tyrkia i play-off i november.

Spania må nemlig også ut i play-off, selv om laget banket San Marino hele 6-0 på utebane. Både Jose Reina og Luis Garcia var på innbytterbenken, men slapp ikke til. Serbia & Montenegro vant sin siste kamp, og vant dermed gruppen foran spanjolene.

England vant gruppefinalen mot Polen på Old Trafford med 2-1, etter scoringer av Michael Owen og Frank Lampard. Begge lagene var allerede klare for VM, og hadde kun æren å spille for. Jamie Carragher spilte hele kampen på venstrebacken, mens Peter Crouch kom inn til øredøvende pipekonsert for Wright-Phillips i det 67.minutt. Jerzy Dudek var verken på banen eller benken for Polen, og det samme gjaldt Stephen Warnock for vertene. Utlånte Chris Kirkland var imidlertid på benken.

Juventus vant vennskapskampen
Etter å ha overvært en minnegudstjeneste til ære for de 39 supporterne som mistet livet på Heysel stadion i 1985, spilte ungdomslagene til Liverpool og Juventus en vennskapskamp på Stadio Comunale i Arezzo i Italia i dag. Selv om det sportslige ikke stod i fokus denne oktoberdagen, tar vi likevel med at Liverpool tapte kampen 2-1.