Cissé søker støtte hos Roux

I følge en engelsk søndagsavis skal Djibril Cissé ha søkt støtte hos sin gamle trener, Guy Roux, de siste ukene. Ingen bud på Riki. Kewell-comeback mot Anderlecht?

Cissé ringte Roux
Tabloidavisen News of The World hevder i sin søndagsutgave at Djibril Cissé har hatt flere samtaler med sin gamle manager i Auxerre, Guy Roux, om sin situasjon i Liverpool de siste ukene. Roux var forlover på Cissés bryllup i sommer, og er en mann som Liverpool-spissen ser på som en farsfigur.

- Jeg har hatt flere telefonsamtaler med Djibril de siste ukene. Han føler seg litt nede, men jeg har fortalt han at han ikke skal bli irritert eller provosert over lite spilletid. Selvsagt er han ikke fornøyd, men jeg har prøvd å overbevise han om at det kommer bedre tider – men kanskje ikke under Rafael Benitez, siteres Roux i tabloiden.

- Det er ikke vanskelig å skjønne at Djibril er forvirret. Hans manager har gjort noen merkelige prioriteringer. Når jeg ser på troppen til Liverpool, virker den veldig svak, og jeg tror de vil få det tøft i år. Men Djibril har kvalitetene som trengs for å lykkes, og jeg har fortalt han at han må være tålmodig. Hvem vet hva som vil skje, spesielt dersom Liverpool fortsatt er nede på 13.-14.plass ved juletider, legger han til.

- Når jeg ser Liverpool spille, synes jeg det er vanskelig å forstå hva som foregår i klubben. De spiller med en lang spiss, som ser ut til å bruke minst 14 sekunder på 100 meteren, mens Djibril må være en av de raskeste spillerne i verden. Det er vanskelig å skjønne, spesielt når Peter Crouch ikke akkurat scorer regelmessig.

- Og hvorfor bruker Benitez Djibril på høyrevingen? Det er ikke måten du får det beste ut av han, og jeg skulle vite det. Jeg vet ikke om han vil forlate klubben. Jeg håper han ikke gjør det. Men det blir en tøff avgjørelse å ta for han, avslutter Roux.

Liverpool har ikke budt på Riki
Getafe-president Angel Torres sier at han ikke har hatt noen kontakt med Liverpool, etter at de røde ble linket til spissen Riki like før helgen. 25-åringen har gjort fire mål på seks kamper for overraskelseslaget i Spania, og det har gitt overgangsryktene bein å gå på.

Riki har en klausul i sin kontrakt, som gjør at han kan forlate Getafe om noen legger £4M på bordet, og Torres sier at dersom noen vil kjøpe spilleren, må de innfri denne summen i sin helhet.

- Vi innser at Liverpool eller en annen klubb kan ha ønske om å kjøpe Riki, men ingen har tatt offisiell kontakt med oss om saken. Jeg aner ikke om de har snakket med spillerens agent, uttaler Torres til Marca.

- Verken Liverpool eller noen andre vil få han for £2.7M. Skal vi løse han fra kontrakten, må vi få betalt det som er fastsatt i klausulen, legger han til.

Førstnevnte sum er for øvrig det ryktene sier at Liverpool er villige til å bla opp for spilleren. Riki kan for øvrig benyttes både som spiss og ving.

- Riki er en anvendelig angrepspiller, som er i nyhetsbildet. Det vil være ille om vi mister han, men dersom noen kommer opp med pengene som er fastsatt i klausulen og han ønsker å dra, er vi maktesløse. Jeg er ikke overrasket over at Liverpool kanskje vil ha han, fordi hans form er fenomenal om dagen. Liverpool har speidere overalt her i Spania, avslutter Torres.

Kewell tilbake mot Anderlecht?
En engelsk søndagsavis hevder at Harry Kewell vil gjøre comeback for Liverpool i onsdagens bortekamp mot Anderlecht. Hvor mye en skal legge i tabloidavisens påstander er usikkert, men de bringer i alle fall sitater fra Rafael Benitez om at australieren må prestere når han kommer tilbake.

- Harry må spille bra. Han ønsker å spille igjen, og han er en virkelig god spiller. Dette blir en avgjørende sesong for han. Jeg husker jeg så han spille for Leeds mot Manchester United for fem år siden, og han var en håndfull for Jaap Stam. Jeg var glad for at Harry var i Liverpool da jeg kom til klubben, da han gir oss muligheter, og ønsker å spille bra, er sitatene tabloiden bringer videre.