Cisse vil bli i Liverpool

Marseille gjentok i går at de ønsker seg Djibril Cisse i ”julepresang”, men hovedpersonen selv er klar på at han ønsker å bli i Liverpool.

Djibril Cisse gjentok i går at han ønsker å bli i Liverpool, etter at Marseille igjen har gjort sine hoser grønne overfor franskmannen. 24-åringen antydet tidligere i høst at han måtte vurdere å flytte på seg i januar om han ikke fikk mer tillit, da han fryktet at lite spilletid ville virke ødeleggende for hans håp om å spille for Frankrike i sommerens VM.

Etter den tid har imidlertid Cisse fått mye mer tillit av manager Benitez, og han er nå klubbens toppscorer med 11 mål på 22 kamper så langt denne sesongen. Franskmannen forventer nå å beholde sin plass på laget i kveldens Champions League-møte med Betis.

- Det bekymrer meg ikke at jeg blir linket til andre klubber. Selv om det er fint å høre at andre klubber ønsker dine tjenester, så ønsker jeg å bli her. Jeg er fornøyd her, og ønsker ikke å flytte. Men det er jo ikke bare opp til meg. Spør du meg, så ønsker jeg ikke å dra fra Liverpool, uttaler Cisse i forkant av dagens kamp.

Den sterke spissen innrømmer for øvrig nå at scoringen hans mot Portsmouth var et rent lykketreff, og at det var ment som et innlegg.

- Ja, scoringen mot Portsmouth var ikke tiltenkt. Men jeg var glad da den duppet ned i nettmaskene. Jeg synes det er morsomt å spille fotball igjen nå. Jeg hadde flaks på lørdag, og ting går bra for meg. Jeg scorer jo til og med på innlegg, sier han.

- Jeg synes det er greit å spille på høyreflanken, spesielt når jeg gjør slike mål som i helgen. Men jeg vil uansett gjøre det for laget. Det er bedre å spille ute til høyre enn å sitte på benken. Jeg er også fornøyd med antall scoringer jeg har så langt, selv om jeg vet jeg kan gjøre det bedre og score enda mer.

- Det er stor forskjell fra samme tid i fjor, da jeg gikk på krykker. Nå synes jeg det er skikkelig morsomt å være fotballspiller igjen. Selv om jeg måtte stå i mål, ville jeg være lykkelig. Så lenge jeg får spille, betyr ikke posisjonen noe. Jeg er bare glad for å være på laget.

Cisse har stor tro på at hans lag kan gå videre i mesterligaen i kveld.

- Vi trenger bare ett poeng for å gå videre, men vi kommer ikke til å fokusere på å spille uavgjort. Vi må vinne foran egne fans. Ingen tenker på å spille for uavgjort. Det kan være veldig farlig. Vi må gå til kampen med riktig fokus. Vi har en god lagånd her. Vi kan matche Chelsea på det punktet, og det tror jeg også vil sørge for at vi vinner mot Betis.

Fikk hjelp av Henry
Cisse avslører for øvrig at hans gode venn Thierry Henry hjalp han gjennom den vanskelige perioden i høst, og oppmuntret han til å fortsette i Liverpool. Henry slet som kjent selv med å finne nettmaskene etter overgangen fra Juventus til Arsenal for £10.5M i  1999.

- Thierry fortalte meg at jeg måtte være sterk. Han slet også i begynnelsen av sin Arsenal-karriere. Han forsikret meg om at scoringene ville komme også for meg. Han har vist interesse for hvordan det går med meg i Liverpool.

- Thierry er en jeg lytter til, og tar i mot råd fra. Jeg kan lære av han. Jeg sier ikke at jeg skal prøve å spille som han, men jeg kan lære av han. Vi snakker ikke om Liverpool, bare om hvordan det går med meg.

- Jeg må fortsatt yte mer for fansen, for klubben, for manageren og for meg selv. Jeg vet jeg kan gjøre enda mer, og jeg har ikke nådd toppformen ennå. Det er hardt å beholde plassen i Liverpool-angrepet, så jeg må gjøre alt for å få spille. Ved å score flere mål, og få mer selvtillit, kan jeg forbedre meg. For en spiss er det alltid viktig å score mål. Men jeg er uansett ikke en mann som pleier å mangle selvtillit, selv om jeg ikke gjør mål. Spiller jeg bra sett under ett, er det nok.

- Men jeg må gjøre flere mål, og bli mer stabil over en hel kamp. I perioder på 10-15 minutter i enkelte kamper kan jeg bli helt borte på banen. Men jeg er uansett fornøyd med tingenes tilstand.