Crouch avviser primitiv taktikk

Peter Crouch ler av at fansen til United sammenlignet Liverpool med Wimbledon. Spillerne bestemmer systemet, sier Rafa. Steven Gerrard mente at hjemmelaget hadde for mye respekt.

- Vi kan spille
Med høye Peter Crouch lengst fremme i angrept gikk det ikke lang tid for fansen til Man U begynte å rope ”Wimbledon” under gårsdagens møte på Anfield, tydelig myntet på den direkte spillestilen som ”The Crazy Gang” var kjent for.  Crouch selv avviser imidlertid at Liverpool er blitt et lag som bare slår lange baller framover:  - Fansen til United vil alltid gjøre narr av en, men vi vet at vi ikke spiller slik.

- Vi kan spille og slå pasninger.  Når du har folk som Steven Gerrard og Xabi Alonso, som er glimrende ballspillere, da kan man spille med stil.  Men vi vet at vi kan trå til også, og noen ganger behøver du så slå en lang ball og ta vare på andreballene.

- Mye av kritikken tar jeg som et kompliment.  Jeg var ikke innstilt på å gi Rio Ferdinand en rolig ettermiddag.  Når du møter spillere i verdensklasse må du prøve å uroe dem og da har jeg gjort jobben.  Jeg synes jeg greide det bra.

- Kanskje ble vi i perioder liggende litt dypt.  Det fungerte mot Betis, men ikke så bra i går i den siste tredjedelen av banen.  Restultatet mot Betis viser at dette ikke er noe problem.  Det er nok kvalitet til at vi kommer til å score mål.

- Det er frustrerende at vi har spilt tre 0-0 kamper.  Det positive er at vi er solide bakover.  Vi har tatt poeng mot de gode lagene og nå må vi sørge for at vi vinner mot de lagene vi er forventet å slå.  Vi ser nå fram til møtet mot Birmingham.


Rafa om angripere
Rafael Benitez har kun benyttet en spiss i flere av de siste kampene, slik han gjorde i Valencia.  Manageren avviser imidlertid at det nødvendigvis vil bli et fast opplegg og at det er de spillerne han råder over som avgjør hvilket system han ønsker å bruke: - Vi prøvde å gi støtte til Peter Crouch.  Vi hadde noen bra muligheter i nærheten av straffefeltet, men når du spiller mot et godt lag vet de at Peter Crouch vil vinne ballen i lufta og de vil prøve å vinne andreballene.

- Det viktigste for meg er av vi prøver å spille så bra som mulig og vinner kampene.  Noen ganger vil vi vinne kamper, andre ganger vil vi spille bra.

- Systemet du benytter avhenger av hvilke spillere du har.  Hvis du har veldig gode angripere og veldig gode midtbanespiller, da kan du benytte et annet system.  Det avhenger av hva man har.

- Med Crouch og Luis garcia kan du spille med en angriper og en spiller bak den angriperen.  Hvis du har to gode midtbanespillere med kraft og fart kan du kanskje spille med to angripere.


- United mest fornøyd
Kaptein Steven Gerrard mente at hans lag nok viste litt for mye respekt over for mesterskapskandidat Manchester United på hjemmebane, og at uavgjort var rettferdig nok mot rivalen.

- Kanskje viste vi dem litt vel mye respekt i første omgang, men hvis du tar for mange sjanser vil lag som er gode til å kontre være i stand til å stjele en 1-0 seier.

- Jeg tror de var fornøyd med å komme til Anfield og få et poeng.

- Jeg synes det var et fair resultat.  De hadde kontrollen i første omgang og vi presset mer på etter pause uten å skape klare sjanser.  Jeg hadde et skuddforsøk som jeg traff bra på, men skal du få den forbi en keeper som van der Sar må du treffe perfekt.

- Vi må nå bare fortsette å jobbe på treningsfeltet, og forhåpentligvis kan vi snart begynne å score mål.