Crouch får ny landslagssjanse?

Med Sven Göran Eriksson på tribunen i går, mente Rafael Benitez at Peter Crouch imponerte tilstrekkelig til å få en ny sjanse for England. Ferrer mente Betis var best, men Rafas kunnskaper ble avgjørende.

Liverpool-manager Rafael Benitez mener at Peter Crouch fortjener en ny sjanse for Englands landslag, etter hans gode innsats mot Real Betis i går kveld. Sven Göran Eriksson var på plass på tribunen i Sevilla, for å følge Crouch på nært hold. Svensken skal vurdere å inkludere den lange spissen i Englands neste kamper, mot Østerrike og Polen.

- Peter Crouch spilte svært bra i første omgang, og har nok styrket sitt kandidatur til Englands-troppen. Sven vet at han kan brukes som oppspillspunkt. Han er god til å holde på ballen, og bidrar til at vi kan flytte vårt spill mye høyere opp på banen. I første omgang slo vi mye opp mot Peter for at han skulle holde på ballen, og det fungerte godt, slo Benitez fast etter å ha sett Crouch skape mye trøbbel for Betis sitt midtforsvar, og sågar være instrumentell i oppspillet til det andre målet.

Kunnskapen kom til nytte
Liverpool-manageren slo også fast at hans innside-kjennskap til spansk fotball kom til nytte mot Real Betis.

- Det var viktig for oss å starte med en seier, og spesielt på bortebane. Jeg tror vi hadde en fordel fordi jeg kjente så godt til motstanderen, og visse hvilken atmosfære vi ville møte her. Det var helt avgjørende at vi beholdt fokus og var konsentrerte når kampen startet. Vi spilte akkurat slik jeg la opp til, sier en fornøyd manager.

Benitez overrasket som kjent alle ved å sette kaptein Steven Gerrard på benken, mens Florent Sinama-Pongolle ble foretrukket i stedet for Djibril Cisse.

- Jeg prøvde å komponere en annen type lag enn vi bruker til vanlig til denne kampen. Noen av spillerne jeg satte på benken, som Steve Finnan og Steven Gerrard, var også slitne. Jeg ønsket å bruke et utvhilt mannskap, forklarer han.

- Vi startet kampen virkelig bra, kontrollerte det hele, hadde gode kontringer og scorte to mål. Etter det prøvde vi å holde tett bakover, men det ble vanskeligere utover i kampen. Men vi skapte fortsatt noen gode muligheter. Til slutt var det viktigste at vi startet Champions League med seier, slår han fast.

Ferrer fornøyd
Trass i tapet, var også Betis-manager Llorenc Serra Ferrer godt fornøyd med sitt mannskap i Champions League-debuten.

- Sett bort i fra det første kvarteret, syntes jeg faktisk vi var det beste laget. Vi hadde en sjanse til å få uavgjort helt til siste slutt, og jeg synes ikke resultatet er beskrivende for det som skjedde ute på banen, sier han.

- Det blir veldig vanskelig når dine motstandere scorer etter ett og et halvt minutt, fra noe som ikke engang var en halvsjanse. Så snart vi overvant frykten for motstanderne, viste vi oss å være en håndfull for dem, legger han til.