Crouch foretrekker en makker

Peter Crouch synes det er bedre å spille sammen med en makker på topp, enn som ensom spiss i en 4-5-1 formasjon. Det avslører han i forkant av Englands landskamp mot Østerrike i morgen.

Peter Crouch mener at han har gjort seg fortjent til en startplass for England mot Østerrike i morgen, og tror og håper at folk endelig begynner å ta han seriøst etter hans gode spill for Liverpool så langt. Selv om den lange spissen ikke har funnet veien til nettmaskene siden 7.mai, ser det ut til at det blir han som erstatter Wayne Rooney som Michael Owens makker på topp for England på Old Trafford.

- Jeg tror folk begynner å ta meg seriøst nå. Når jeg først startet å spille fotball, var jeg unik, og folk trodde bare at de skulle så lange baller opp mot meg. Men nå ser det ut til at mange har forstått at jeg kan spille langs bakken også, og jo flere kamper jeg får, jo mer kan jeg vise at jeg duger. Endelig føler jeg at folk tar meg på alvor, sier Crouch før sin første ”skikkelige” kamp for England.

- Nå som jeg har kommet i betraktning for England, og spiller for en stor klubb som Liverpool, kan folk forhåpentligvis anerkjenne meg som en god spiller, legger han til.

Selv tror Crouch at å spille sammen med en makker som Owen på topp, vil passe han bedre enn rollen som ensom spiss på klubblaget i en 4-5-1 formasjon.

- Når du spiller alene på topp, begrenser det av og til dine sjanser til å score mål. Å spille sammen med noen av Owens kaliber, vil hjelpe meg, og forhåpentligvis kan jeg hjelpe han også.

Crouch bidro som kjent sterkt til at Owen gjorde hat-trick i den lange spissens eneste kamp for England til nå, mot Colombia i New Jersey i sommer.

- Jeg syntes det gikk bra i USA, og jeg følte meg komfortabel med nivået. Nå er det en plass ledig på laget, og forhåpentligvis klarer jeg å fylle den rollen. Men det er også andre gode spisser her, slår Crouch fast.

Med en god kamp i morgen, kan faktisk 24-åringen sementere sin plass i Englands VM-tropp til sommeren.

- England har gode spisser i Michael Owen, Wayne Rooney, Jermain Defoe og Darren Bent. De er alle skarpere, mindre og hurtigere spillere enn meg. Men jeg representerer noe annet. Andre muligheter som kan bli nyttige, påpeker Crouch.

- Dette er en stor sjanse for meg. Klarer jeg å imponere i disse kvalifiseringskampene, har jeg også en god sjanse til å få være med til VM. Alle ønsker å spille i slike store turneringer, og forhåpentligvis får jeg være med i Tyskland. Jeg har bare en kamp for England fra før, men det ga mersmak. Jeg har alltid hatt tro på at jeg kan bite fra meg på dette nivået, og jeg føler meg sikker på meg selv nå, avslutter han.