Crouch gleder seg til å møte The Kop

Peter Crouch ser fram til sin første kamp i helrødt på Anfield. Djimi Traore fortsatt ute med skade. Selvsikker Djibril Cissé har vært raskest og mest spenstig på trening.

Hjemmedebut for Crouch
Liverpools supportere er flasket og med en spillestil startet av Bill Shankly og foredlet ytterligere av Bob Paisley.  ”Pass and move” var kjennetegnet for et pasningspill og en bevegelig fotball som var noe nytt i engelsk fotball.  Flere trofaste rynket derfor på nesene når Rafael Benitez foran sesongen kjøpte inn en angriper på over to meter og med et keitete løpsett. 

Peter Crouch har imidlertid bedre teknikk enn mange gir ham kreditt for, og er en intelligent lagspiller.  Den høye spissen var aldri i tvil om hva han ville da Liverpool kontaktet Southampton foran sesongen, og nå gleder han seg til sitt første møte med The Kop:  - Det sier seg selv at da jeg nærmet meg en overgang til Liverpool var det alle slags tanker som løp rundt i hodet mitt, slik som det å ta på meg den røde trøya for første gang og løpe ut på Anfield.

- Siden jeg har kommet hit har alt vært like bra som det jeg trodde det ville bli.  Jeg trener sammen med spillere av en bedre standard enn hva jeg har vært vant til, men det har gått fint.

Rafael Benitez har tidligere antydet at Peter Crouch er en spillertype han ikke minst ser fram til å bruke i vanskelige bortekamper hvor det er viktig å kunne holde ballen oppe på motstanderens halvdel.  I kveld blir det uansett The Kop som kan ønske den nye nr.15 velkommen.


Mellor og Traore skadet
Ved siden av langtidskadede Mark Gonzales og Harry Kewell er fortsatt Neil Mellor og Djimi Traore uaktuelle for spill.  Mellor trener seg opp etter kneoperasjoner, mens Traore pådro seg en leggskade under pre-season.  Florent Sinama-Pongolle vil trolig heller ikke være med i troppen etter nettopp og ha startet med full trening etter operasjon.

Steve Finnan er imidlertid forventet å være tilgjengelig igjen etter sykdom.  Steven Gerrard har slitt med småskader i det siste og kan bli spart.  I tillegg vil ikke Milan Baros og Jerzy Dudek benyttet i påvente av mulige kjøpere som ikke ønsker sine spillere utilgjengelige i Europa.


Djibril is back!
Med kledelig ubeskjedenhet har Djibril Cissé utbasunert at han har som mål å score minst 20 mål neste sesong.  Franskmannen kan også fortelle at tester viser at han både er sterkere og raskere enn før han pådro seg sitt stygge benbrudd.

- Jeg gjorde det enda bedre under pre-season enn i fjor, noe som bare understreker hvilket godt arbeid som ble gjort sammen meg legene under rekonvalesensen.  Det var veldig viktig for meg å gjøre det godt under testene da noe av det som bekymret meg mest etter skaden var at jeg skulle miste noe av min akselerasjon.  I testene var det imidlertid jeg som hoppet høyest og løp fortest.  Ingen i Liverpool kan slå meg.  Djibril is back!

- Denne sesongen vil dere få se et annet Liverpool og en annen Djibril Cissé.  Jeg er klar nå, dette vil bli min sesong.  Etter hva som skjedde forrige sesong er det bare normalt at jeg ønsker å betale tilbake ute på banen.  Jeg skylder klubben, mine venner og fansen at de var der for meg.

- Jeg har gjort store framskritt siden mine dager i Auxerre, men det er fortsatt mye å gå på.  Jeg synes min venstrefot er bedre nå, og jeg er bedre i lufta også, men jeg er ikke på et nivå som det Thierry Henry er.  Jeg har satt meg målet om å score minst 20 mål i Premier League denne sesongen.  Det er mulig.