Crouch har skrevet under

Peter Crouch har bestått den medisinske testen, og har skrevet under en fireårskontrakt med Liverpool, bekreftes det fra Anfield nå i ettermiddag. Han tar over trøye nummer 15 fra Salif Diao.

Liverpool FC bekrefter at de i dag har fullført kjøpet av Peter Crouch fra Southampton. Det betyr at spilleren har bestått legetesten, og skrevet under fireårskontrakten man ble enige om i går. 24-åringen vil nå slutte seg til sine nye lagkamerater på treningsleiren i Sveits, og kan gjøre sin Liverpool-debut i treningskampen mot Olympiakos lørdag kveld.

Crouch blir Rafael Benitez sitt sjette spillerkjøp i sommer. – Jeg er lettet over endelig å ha signert Crouch. Han er en god spiller med mange fine kvaliteter, og hans ankomst vil jeg meg flere muligheter i angrepet. Jeg tror han blir klar til kampen mot Olympiakos på lørdag. Det avhenger litt av hans fysiske tilstand, men han har trent godt med Southampton og burde være i grei form.

Selv uttalte 24-åringen at han var henrykt over å skrive under for en så prestisjefylt og suksessfull kubb som Liverpool. – Med en gang jeg hørte at Liverpool var interessert i meg, var det vanskelig å fokusere på noe annet enn hvordan det ville være å spille i helrødt foran The Kop. Men jeg har hele tiden vært klar over ansvarsforholdet mitt til Southampton.

- Etter å ha tenkt mye på saken, ba jeg om tillatelse fra formannen og styret i Southampton om å få lov til å prate med Liverpool. Southampton hentet meg fra Aston Villa, og ga meg sjansen til å spille fast i Premier League, noe som gjorde at jeg fikk min Englands-debut i sommer. Dette har hjulpet karrieren min mye, og har nå gitt meg muligheten til å komme til Liverpool og spille på en enda større scene. Ingen kunne vel forvente at jeg skulle takke nei til et slikt tilbud, undrer Crouch.

- Under nesten alle andre omstendigheter ville jeg ha blitt i Southampton for å hjulpet dem å rykke opp igjen. Det er en fin gruppe spillere i klubben, og jeg tror de kan spille seg til suksess i årene som kommer. Jeg er også veldig takknemlig overfor Harry Redknapp for alt han har gjort for min karriere til dags dato. Han gjorde det klart at han ikke ville stå i veien for meg når det gjaldt denne overgangen. Formannen i Southampton opptrådte også profesjonelt og redelig i forhandlingene, og jeg ønsker å takke dem begge for måten de har oppført seg på i denne overgangssaken. Jeg ønsker også å takke alle Southampton-fans for deres støtte, og ønsker alle i klubben lykke til den kommende sesongen.

Hva skjer med Diao?
Liverpool FC bekrefter forøvrig at Peter Crouch har blitt tildelt trøye nummer 15 for den kommende sesongen. Fram til nå har Salif Diao spilte med dette nummeret, og at Crouch nå overtar hans trøye gjør at det er grunnlag for å stille store spørsmålstegn ved senegaleserens videre karriere på Anfield. Alt tyder vel på at afrikaneren har spilt sin siste kamp for de røde.