Crouch ut - Morientes inn

Engelsk media tror at Liverpools angrepspar i kveld blir Fernando Morientes og Djibril Cissé. - Intet press på oss, sier Rafa. John Arne Riise spår vanskelig kamp mot et lag som må angripe.

- Morientes vil score for oss
Rafa Benitez antyder foran kveldens kamp mot Anderlecht i Brussel at man vil satse på mer fart lengst fremme.  Belgierne er bra framover på banen men har vært sårbare på kontringer i mot, og har en negativ rekordliste på ni strake tap i Champions League.

Liverpool har nå fire friske spisser å velge i mellom, og Benitez understreker at han fortsatt har tro på at Fernando Morientes kan bli en suksess på Anfield.  Han avviser også rykter som hersker i Spania om at Joaquin kan være på vei til de røde i en byttehandel med Cisse eller Morientes.

- Fernando er fast bestemt på å bevise at han kan slå til i England.  Jeg vet ikke hvorfor folk hele tiden snakker om Joaquin, vi har aldri snakket om ham eller om Morientes og Cissé.  Men jeg leser saker i den spanske pressen og jeg har snakket med Nando og bedt ham glemme alt om det.  Jeg vet han har venner som leser aviser og vil ha fortalt ham hva som er blitt skrevet, slik at det var behov for å snakke med ham om det.

- Jeg ble overrasket over ham på lørdag fordi han normalt er en god avslutter, og han brente klare sjanser.  Dette har ingenting å gjøre med at han ikke er vant med måten å spille på i England.  Jeg tror han var noe rusten.  Han har arbeidet hardt sammen med Pako Ayesteran for å bli i bedre fysisk form men du behøver tid ute på banen for å komme i kampform.  Han vil score mål for oss.  Han forstår spillet her bedre nå, men vi må fortsatt forstå hans måte å spille på bedre og han må lære mer om sine lagkamerater.


Anderlecht har presset
Med tap i kveld er Anderlecht i realiteten hektet av i gruppe G i Champions League.  Liverpool på sin side har hjemmekamper mot Anderlecht og Real Betis etter dette oppgjøret, og Benitez mener at det største presset derfor er på hjemmelaget.

- De har gode spillere med talent og fart.  De er veldig offensive og angriper alltid, men det gjør også at de ikke vinner så mange kamper.  Vi må gjøre en jobb, spille som et lag, og sørge for at vi skaper sjanser.  Vi behøver ikke å tenke på at vi må vinne.  Tre poeng vil gi oss en fordel, men vi har ikke noe press.


Riise advarer mot vanskelig kamp
John Arne Riise gjorde et bra innhopp mot Blackburn på lørdag og nordmannen håper på tillit på Constant Vanden Stock Stadion.

- Anderlecht må vinne for å ha en sjanse og det vil bli en veldig vanskelig kamp for oss, sier John Arne.  – Begge lag har mye å spille for.  Vi ønsker å bli værende på toppen av tabellen og sørge for at minst et lag er ute.

- Det sier seg selv at de er nødt til å score for å vinne og vi har vært veldig sterke defensivt.  Jo lenger kampen er målløs jo mer vil kampen åpne seg for oss.  Vi vet at vi må utnytte de åpningene.

- Vi har spilt gode kamper mot Betis og Chelsea og vet at dersom vi spiller opp mot vårt beste har vi en god mulighet til å ta tre poeng.

Om sin egen situasjon, hvor han denne sesongen ikke har spilt like mye som tidligere, sier Riise:  - Du kan ikke spille 50-60 kamper i sesongen lenger.  Manageren ønsker å hvile spillere og holde dem friske, og han har mange å velge i mellom nå.  Dersom du ikke skulle spille behøver det ikke nødvendigvis at du har gjort det dårlig.