Diao utlånt til Portsmouth

Salif Diao er utlånt til Portsmouth for resten av sesongen. Sydkyst-klubben har også sikret seg opsjon på kjøp av senegaleseren.

Portsmouth låner Salif Diao i ett år og har sikret seg opsjon på kjøp av senegaleseren, melder den offisielle nettsiden til Portsmouth.

28-årige Salif Diao kom til Liverpool fra Sedan i 2002 og har spilt 59 kamper og scoret 3 mål for de røde. Midtbanespilleren har kommet opp i 39 landskamper og fire nettkjenninger for Senegal.

Rafael Benitez viste midtbanekjempen en god del tillit som cover for trioen Gerrard, Alonso og Hamann sist høst.  Etterhvert ble imidlertid Diao også passert av Igor Biscan i midtbanekøen og det endte opp med en låneavtale i Birmingham.  Skader gjorde at oppholdet i The Midlands heller ikke ble vellykket, og kom kun på banen ved to anledninger for ”The Blues”.  Det har dermed virket som store Salif ikke var med i fremtidsplanene til Rafa og Liverpool. Spilleren var heller ikke involvert i lagets kamper under pre-season. Nå blir han altså lånt ut for hele kommende sesong.

I Premier League-reglene står det at lånte spillere ikke kan spille mot utlånerklubben. Det betyr at Diao ikke kan spille for Portsmouth når Liverpool er motstander.

Diao vil i Portsmouth bli lagkamerat med de tidligere Liverpool-spillerne Sander Westerveld og Gregory Vignal.