Didi har erfart det samme som Crouch

Dietmar Hamann har i likhet med Peter Crouch blitt pepet ut av eget publikum. Nå lar han Liverpool komme foran landslagsspill. Tyskeren kjemper med Sissoko om å erstatte Gerrard i morgen.

Dietmar Hamann har i dag latt seg intervjue av Liverpool Echo om hvorfor han ikke ville delta i Tysklands privatlandskamper i oppkjøringen til neste sommers VM på hjemmebane. Midtbanespilleren ønsker i steden å fokusere på spill for Liverpool i det som gjenstår av hans aktive karriere.

- Jeg snakket med manageren etter min forrige kamp for Tyskland, og ba om å ikke bli tatt med igjen før etter januar 2006. For meg er det viktigere å konsentrere meg om Liverpool-karrieren akkurat nå. Jeg tror både klubben min og landslaget vil tjene på det, sier tyskeren.

- Liverpool er viktigst for meg nå. Landslaget kommer i andre rekke. Jeg er ikke tjent med å reise verden rundt for å spille vennskapskamper, for så å returnere til Liverpool helt utslitt. Jeg må være frisk og rask når jeg får sjansen på laget her i Liverpool, og jo mer jeg spiller for klubben min, jo bedre vil formen min bli. Jeg tror Tyskland vil få mer ut av meg til sommeren på denne måten, forklarer han.

- Om Tyskland skulle trenge meg i mars eller april, så vil jeg si ja da. Dersom de sier at jeg ikke trengs, og han bare vil ta med spillerne han har å velge mellom nå, ja, så er det greit nok. Jeg vil ikke krangle om det.

- Selvsagt ønsker jeg å spille i VM på hjemmebane, men om jeg deltok i privatlandskamper nå, ville jeg være utslitt til sommeren. Rafael Benitez har gjort det klart at han kommer til å bruke hele troppen, og da må vi alle tilpasse oss det. Vi må alle sørge for å være klare når han ber oss spille, om det er en lørdag eller om det er en onsdag. Det er ikke mulig å spille 60 kamper på en sesong. Mange av våre spillere skal delta i VM, så det er viktig at manageren har muligheter til å forandre på laget.

Konkurransen med Sissoko
- Konkurranse om plassene er en god ting. Folk har alltid nevnt Momo Sissoko som en trussel for meg, men jeg mener ikke vi er så like som spillertyper. Momo er mye mer offensiv enn meg, og vår rolle på laget er ikke den samme. Han er en god spiller, og den type spillerkjøp vi ønsker i Liverpool, fordi han gir oss bedre sjanser til å vinne trofeer. Det er jo hva vi alle er her for, konkluderer han.

Med Steven Gerrard på skadelista er både Sissoko og Hamann aktuelle erstattere mot Blackburn.

- Vi var langt nede etter tapet for Chelsea, men de fortjente aldri å vinne 4-1. Spillepausen kom ikke på noe godt tidspunkt for oss, men det skal ikke påvirke oss i morgen. Jeg tror mange av spillerne her har fått gode resultater med sine landslag, så stemningen bør være god før kampen.

Tribunehets
Dietmar Hamann er for øvrig god vant med hets fra eget publikum, etter spill for Tyskland, og kan dermed hviske ett og annet ordet i øret til Peter Crouch.

- Jeg er vant til å få pepper når jeg spiller for Tyskland. Jeg tenker ikke en gang over det mer. Jeg bekymrer meg ikke over det, blir ikke såret eller anklager noen for det som skjer på tribunene. Er du en erfaren spiller, får du slengt dritt etter deg når det går dårlig, sier han.

- Peter har selvtillit, og vil ikke la dette affisere seg. Jeg skjønner ikke hva folk som kritiserer han tenker med. Det var totalt ufortjent. Vår manager har betalt mye penger for Peter, og det beviser at han er en god spiller. Han har glidd rett inn på laget vårt fra første dag, og i kampene han har spilt både for oss og England har han så langt gjort det meget godt.

- Han må lide fordi han ikke ser ut som en fasjonabel fotballspiller, men det er hva du gjør på banen som teller. Der har vi sett hans kvaliteter allerede. Om du spør en Liverpool-supporter eller England-spiller, de vil si det samme. Så mange mennesker kan ikke ta feil, men noen foretrekker å tro på hva de leser i avisene i stedet for hva de selv ser, avslutter Hamann.