Dudek gjør store fremskritt

Jerzy Dudek gjør store fremskritt etter albueskaden, og kan være i spill igjen innen utgangen av september. Det er to måneder før legenes mest pessimistiske anslag. Steven Gerrard i sjokk etter ydmykelsen i Danmark.

Jerzy Dudek har i dag avslørt at hans albueskade ikke er så alvorlig som først fryktet, og han tror han vil være tilbake på fotballbanen raskere enn forventet. Polakken slo som kjent albuen ut av ledd i forrige uke, og det ble da sagt at det ville gå tre måneder før han kunne spille igjen. Keeperen har imidlertid gjort raske fremskritt i rehabiliteringen, og han tror nå at han kan være tilbake på banen igjen innen utgangen av september. Langt mer optimistiske toner enn det første anslaget, som sa november, med andre ord.

- Det er alltid dårlig nytt når du blir skadet, men nå har jeg vært så heldig å få godt nytt fra legene. Skaden er ikke så alvorlig som først antatt, og jeg kan forhåpentligvis være tilbake i spille igjen om fem til seks uker, avslører polakken i dag.

- Måten skaden oppstod på var meget uheldig. Det var en av de siste øvelsene vi skulle gjøre den treningsøkten, og hånden min satte seg fast i gresset da jeg skulle kaste meg etter ballen. Albuen min gikk i motsatt retning, og det så forferdelig ut der og da. Jeg måtte reagere raskt, og fikk selv satt albuen på plass ute på treningsfeltet. Jeg hadde ikke tid til å tenke, og gjorde det bare instinktivt, forteller Liverpool-keeperen.

- Jeg ble kjørt rett til sykehuset, og de nødvendige røntgenundersøkelsene ble gjort raskt unna. Legene antok at jeg ble borte fra fotballen i tre måneder, men allerede neste dag ble jeg fortalt av en spesialist at Englands rugby-kaptein hadde pådratt seg en verre skade da han slo albuen ut av ledd, og han var tilbake igjen i løpet av seks uker. Forhåpentligvis leges skaden min like raskt.

- Jeg håper å være tilbake innen utgangen av september. Jeg har gjort store fremskritt den siste uken. Hevelsen har gått nesten helt ned nå, noe som er helt utrolig. Dersom fremskrittene fortsetter, satser jeg på et raskt comeback, avslutter han.

Gerrard i sjokk
Steven Gerrard er fortsatt i sjokk etter Englands ydmykelse i København, og slår fast at engelskmennene leverte en forferdelig forestilling. Liverpool-kapteinen returnerte til Melwood i går ettermiddag, men slet fortsatt med å forstå hvordan man kunne tape 4-1 for Danmark. Englands største tap på 25 år. Han har ingen unnskyldninger for hvordan England kollapset i andre omgang, og slår fast at man ikke vil ha en sjanse i neste års VM om man spiller slik man gjorde i Parken.

- Vi fikk oss en skikkelig lærepenge i andre omgang. Vi sluttet å gjøre de rette tingene defensivt, og laget gikk fullstendig i oppløsning. Dette fikk oss virkelig ned på jorden igjen. Nå må vi finne en løsning på problemene, og spille på det enkle i neste kamp. Forhåpentligvis vil dette gå ut over Wales og Nord-Irland i de to neste kvalifiseringskampene, slår han fast.

- Alle spillerne så ut til å sovne fullstendig ute på banen, men vi kan ikke legge skylden på enkeltspillere. Vi sluttet å forsvare oss som et lag, og begynte å opptre som individualister. Når du gjør det på dette nivået, blir du straffet, la han til.

- Du kan lete etter unnskyldninger hele dagen, men det er bare å slå fast at det vi presterte i andre omgang ikke var akseptabelt. Vi sviktet oss selv, vi sviktet supporterne, og vi sviktet manageren. Det må vi få gjort noe med ved neste korsvei. Alle ønsker å gjøre det bra i VM, og jeg mener forventningene er berettiget. Nå er det på tide at vi leverer varene. Men reiser vi til VM og spiller som i København, har vi ikke en sjanse, avslutter Gerrard.