Dudek nekter skyld

Jerzy Dudek mener han var uheldig på lørdag, og ikke kan klandres for baklengsmålet. – Lite som skiller suksess og fiasko, sier Rafa. Samme dommer mot Burnley.

Jerzy aksepterer ikke feil

Jerzy Dudek synes ikke det er riktig at han blir gjort til syndebukk for 0-1 tapet mot Manchester United på lørdag, da et skudd fra langt hold gikk under den udekkede polakken.  31-åringen mener at ballen forandret retning, og at han var ganske enkelt uheldig:  - Det var uheldig for meg siden det var det første skuddet mot mål.  Jeg vet at Rooney gjorde klart til å skyte, og jeg så skuddet hele veien.  Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men tror ballen forandret retning helt mot slutten.  Den gikk ikke gjennom mine hender, men under dem.  Det var umulig å fange ballen slik at jeg prøvde å konsentrere meg om å slå den til siden.  Manageren studerte meg etterpå for å se hvordan jeg presterte, og jeg synes det gikk greit.  Med litt flaks kunne jeg kanskje ha reddet det nevnte skuddet.

 

- Morientes må få tid

Rafael Benitez var skuffet etter tapet mot United, men den spanske sjefen mente uansett at det ikke er så mye som skiller de beste lagene.  Han forsvarte også det å gi debuter til Mauricio Pellegrino og Fernando Morientes i en slik kamp, og understreket at sistnevnte trenger mer trening og kamper før han vil være på sitt beste i Premier League. 

- Skillet mellom å vinne og tape kan være hårfint.  Når du gjør feil mot de beste lagene, da betaler du prisen.  Vi hadde tid til å score med United er et lag som er veldig godt organisert og det ble vanskelig.  Vi prøvde å forandre ting etter pause, men det ble vrient.

- Vi ønsket erfarne spillere til denne kampen, og derfor prøvde vi Pellegrino og Morientes.  Vi hadde også spillere som Hamann, Carragher og Gerrard, som alle har spilt mange kamper.  En må bruke slike typer mot lag bestående av erfarne og gode spillere. 

- Vi slapp inn et mål på verst tenkelige tidspunkt.  Vi kontrollerte kampen i et høyt tempo, men etter baklengsmålet mistet vi konsentrasjonen og var ikke i stand til å kontrollere midtbanen.

- Det var en vanskelig første kamp for Morientes, men han prøvde hele tiden.  Han trenger å komme i fysisk form.  Han sa at han var veldig sliten da han ble byttet ut, men han vet nå hva som kreves i Premier League og han vil bli bedre.

 

”Beryktet” dommer i morgen

Mark Clattenburg vil blåse i fløyta når Liverpool i morgen spiller mot Burnley i FA-Cupen.  Den unge dommeren var det også som avlyste på Turf Moor for halvannen uke siden p.g.a. overvann på banen.  Clattenburg har hatt en bra debutsesong i Premier League, men vil nok likevel først og fremst bli husket for at han var dommeren som ikke dømte mål da Roy Carroll slapp en ball langt inn i mål på Old Trafford, uten at mannen i sort dømte scoring for Tottenham.